Satu Rämö: Rósa & Björk - jatko-osa suositulle Hildurille

Sain vihdoin kuunneltua Satu Rämön Hildur -sarjan toisen osan. Tätä olen nähnyt vähemmän otsikoissa, kun taas ykkösosaa nimeltä Hildur hehkutettiin kovasti. Vaikka teos oli hyvä, niin ei se nyt ihan niin hyvä mielestäni sentäs ollut. Ehkäpä juuri tuo hehkutus loi teokselle kovia odotuksia, ja harva teos kykenee niitä sitten täyttämään. 

Positiivista sarjassa on, että kyllä näihin hahmoihin tutustuu ja tämän teoksen loppu täytti ensimmäisessä teoksessa synnytetyn mielenkiinnon Hildurin pikkusisarten kohtalosta. 

Satu Rämö nykyisin Islannissa asuva on suomalainen kirjailija, viestintäalan yrittäjä ja sosiaalisen median vaikuttaja. 

Rósa & Björk

Tarina alkaa siitä, kun paikallinen kylän poliitikko ammutaan hiihtoladulle. Melko samoihin aikoihin tapahtuu myös lento-onnettumuus - jota vain Hildur alkaa epäillä tahallaan aiheutetuksi. Tapahtumia selvittelee tuttuun tapaan Hildur ja suomalainen Jakob. 

Tarinan alkupuolisko ei oikein saa mukaansa, vaikka pikkuisen vihjeitä ampumisen syistä viljelläänkin. Teoksen dekkaritapaus ei tunnukaan kovin mielenkiintoiselta, vaikka loppu onkin melko jopa karua kuultavaa ja syyllinen tavallaan yllättävä. 

Sen sijaan tämän teoksen suola on Hildurin lapsuuden kerronta, joka paljastaa vihdoin, mitä Hildurin pikkusisaruksille tapahtui. Tämä tarina sai ehdottomasti ansaitsemansa lopun ja toi esiin useampia yllättäviäkin käänteitä. Tai no ei nyt niin yllättäviä, mutta mielenkiintoisia käänteitä ainakin. 

Vaikka teos ei aiheuttanut hehkutusta, lopusta jäi tunne, että haluan lukea seuraavankin osan, jahka se ilmestyy. Siksi suositus tällä sarjalle. 

Teos:

Satu Rämö: Rósa & Björk. WSOY, 2023 (Hildur -sarjan 2. osa). Äänikirjan lukija: Sanna Majuri. Äänikirjan kesto: 10 h 55 min. 


Lue myös:
Kommentit

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: