Shari Lapena: Viimeinen perheillallinen - trilleri kieroutuneesta perhedynamiikasta

Shari Lapenan teos Viimeinen perheillallinen on nyt ollut jonkin verran esillä Instagramissa ja sitä on kehuttu paljon. Niinpä päätin itsekin ottaa sen kuunteluun. En ehkä voi täysin yhtyä kehuihin, sillä vaikka asetelma oli tavallaan mielenkiintoinen, en oikein innostunut. 

Henkilöhahmot eivät ensinnäkään olleet kovinkaan samaistuttavia, joten tietyllä tavalla oli ihan sama kuka oli syyllinen. Tämä teos jätti minut hiukan kylmäksi, mutta teen tästä arvostelun, sillä niin moni on tästä tykännyt.

Shari Lapena on työskennellyt ennen kirjailijan uraansa asianajajana sekä englannin kielen opettajana. Hänen psykologiset trillerinsä ovat kansainvälisiä myyntimenestyksiä ja niitä luetaan lähes 40 maassa.Viimeinen perheillallinen

Tarina alkaa siitä, kun Fred ja Sheila Merton murhataan julmasti perheillallisen jälkeen. Katseet kääntyvät perheen kolmen aikuisen lapsen suuntaan ja kaikki ovat varmoja, että syyllinen on yksi heistä. Ehkä itsessään jo tämä oli hiukan intoa laskeva seikka.

Perhe ja sen jäsenet eivät myöskään ole kovin miellyttäviä. Salaisuuksia paljastuu jokaisesta ja lapset lähinnä miettivät perinnönjakoa ja sitä rahasummaa, jonka kukakin saa. Oikeastaan vanhempien kuolema oli heille kaikille vain helpotus. 

Mukaan mahtuu hyviä yllättäviäkin juonenkäänteitä ja jossain vaiheessa herää toivo, etteivät lapset ole niin kylmiä kuin on ajatellut. Mutta onhan tämä perhe melko kummallinen, enkä nyt oikein innostunut. 

Toisaalta jo esittelytekstissä sanotaan, että kyseessä on herkullista häijy kuvaus perhedynamiikan kierouksista. Ja sitä tässä teoksessa on luvassa. Lukaise ja kerro mitä olit mieltä!

Teos:

Shari Lapena: Viimeinen perheillallinen (Not a Happy Family, 2022). Otava, 2023. Suomentanut: Paula Takio. Äänikirjan kesto: 10 h 42 min. Äänikirjan lukija: Sanna Majuri.


Lue myös:

Camilla Grebe: Veteen piirretty viiva 


Cara Hunter: Jäljettömiin (Adam Fawley -sarja, osa 1.)


Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: