Cecilia Samartin / Kolibri - Epätoivoinen ratkaisu kiehtoo yhteen monta elämäntarinaa

Cecilia Samartin on pyörinyt lukulistallani jo pidempään, sillä ihastuin erittäin paljon hänen teokseensa "Nora & Alicia". Sen jälkeen kokeilin hänen ylistettyä teostaan "Kirottu kauneus" muttei sen teema oikein kolahtanut. Päätin antaa Samartinille kuitenkin vielä mahdollisuuden ja tartuin teokseen nimeltä "Kolibri". 

Mieleeni tästä teoksesta tuli Cecelia Ahern, jonka teokset ovat myös tämän tyylisiä, mutta en tälle kyllä niin lämmennyt. Suosittelen edelleen tarttumaan Nora & Aliciaan, mutta on tämäkin hyvin lämminhenkinen tarina.

Cecilia Samartin on syntynyt Kuubassa, mutta joutunut muuttamaan jo alle vuoden ikäisenä Yhdysvaltoihin pakoon Castron hallintoa. Hänen tuotantonsa on varsin laaja, huikkaa jos tiedät häneltä jonkun mitä erityisesti suosittelet! 

Mielenkiintoista Samartinin teoksissa on mielestäni erityisesti Kuuba -teemat, joka oli esimerkiksi vahvasti läsnä tuossa jo mainitsemassani Nora & Alicia -teoksessa. Mukavaa vaihtelua päästä välillä hiukan erilaiseen maahan perus Ruotsin ja Englannin sijaan, joissa valitsemani kirjat paljolti pyörivät.

Lue myös:Kolibri

Tarina alkaa siitä, kun rannikkovartiosto saa hälytyksen, joku on hypännyt alas Vincent Thomas sillalta. Työvuorossa olevat Pete ja Ali rientävät paikalle ja Pete pelastaa naisen. Tapahtuma yhdistää Peten ja naisen, Bethanyn.

Peten mieleen nousee menneisyyden haamut, mutta hän ei oikein itse ymmärrä, miksi Bethany vetää häntä puoleensa. Bethany puolestaan on saanut tarpeeksi perheestään ja etsii totuuksia, joista ei ehkä sittenkään olisi halunnut kuulla. 

Kokonaisuudessaan teos on sellainen hyvänmielen tarina, joka on elämänmakuinen ripauksella sadunomaisuutta. Aivan itsestäänselvä tai ennalta-arvattava rakkaustarina tämä ei kuitenkaan ole, vaikka niin pitkään luulinkin. Voi olla, että tämän ennakko-odotukseni vuoksi en jaksanut tarinaan niin keskittyä ja sitten yllätyin, kun loppu ei mennytkään niin kuin ajattelin.  

Oikeastaan tämä lienee syy, miksi päätin tehdä tästä teoksesta kuitenkin vinkkauksen. Mutta jos haluat vahvempia tunteita, tartu Nora & Aliciaan!

Teos:

Cecilia Samartin: Kolibri (Colibrí). Bazar, 2020. Suomentanut: Susanna Paarma. 


Lue myös:


Kommentit

  1. Nora ja Aliciasta minäki tykkäsin! Ja oo joskus 20v sitten lukenu muitaki Samartinin kirjoja. Haluan kyllä lukea lisää! Ootko lukenu Elif Shafakia? Hänen kirjoissa jotain samaa ku Samartinin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elif Shafak on vielä tuntematon, täytyypä kurkkaista☺️👍 pitää vielä katsoa Samartininkin muita tuotoksia jossain vaiheessa, tämä ei nyt niin iskenyt...

      Poista

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: