Toukokuun TOP3 - kevään uutuudet ihastuttivat

Tämä kevät on ollut täynnä toinen toistaan ihastuttavampia uutuuksia, joista kolme parasta on todella vaikea valita. Toki joidenkin tarinoiden kohdalla odotukset olivat jo niin kovat, ettei niitä pystynyt täyttämään. Näin kävi ainakin rakastamani kirjailijan Kate Mortonin kohdalla, jonka tarina ei ollut niin hyvä kuin odotin. Toki tein sen virheen, että kuuntelin teoksen äänikirjana - Mortonin teokset pääsevät mielestäni oikeuksiinsa vain luettuina. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti Mortonin kaikkia teoksia.

>> Lue lisää: Kate Morton / Takaisin kotiin

Otin myös kuunteluun Elly Griffithsin uuden dekkarisarjan, jossa Harbinder Kaur ratkoo rikoksia. Sarja on mielestäni hyvä ja kannattaa kyllä lukaista tai kuunnella.

>> Lue: Elly Griffiths: Muukalaisen päiväkirjat & Elly Griffiths: Murhan käsikirjoitus

Lisäksi uutuuksiaan tarjoilivat muun muassa Sarah Penner sekä Ilona Tuominen, joiden teoksiin suosittelen myös tutustumaan. 

TOP kolmoseen valikoitui niin ikään kolme uutta teosta ja ykköspaikan mielestäni ansaitsee ehdottomasti Jojo Moyes. Ehkäpä tässä on yksi parhaista kevään hyvän mielen teoksista?


1. Jojo Moyes / Lainakengissä (Gummerus 2023)Tarina alkaa siitä, kun kahden naisen laukut vaihtuvat kuntosalin pukukopissa. Toinen naisista on Sam, hiukan epävarma keski-ikää lähestyvä nainen. Aiemmin Sam on ollut loistava työssään, mutta uusi pomo ei oikein pidä hänestä. Nyt laukusta löytyvät vahingossa punaiset Louboutinit omien kenkien sijaan, jotka on pakko laittaa jalkaan asiakkaiden tapaamiskierrokselle. Kengät antavat "outoa" itsevarmuutta ja tilauksia syntyy - tätä ei pomo kuitenkaan arvosta.

Myös Samin kotiolot ovat synkistyneet, sillä hänen miehensä on alkanut masentua jäätyään työttömäksi. Sam siis kannattelee koko korttitaloa, mutta alkaa kenkien myötä löytää uusia puolia itsestään.

Kengät kuuluvat Nishalle, joka kuntosalilta tullessaan jää kotinsa ulkopuolelle. Hänen miljönäärimiehensä on päättänyt erota ja lukinnut Nishan ulkopuolelle ja jäädyttänyt kaikki rahat. Nisha ei tiedä mitä tehdä ja laukustaankin hän löytää vain halpisvaatteet, joita tarkka Nisha ei millään haluaisi laittaa päälleen.

Sitten Nishan mies lopulta suostuu tapaamaan Nishan ja esittäää vaatimuksensa - Nisha saa oman osuutensa erorahoista, kunhan luovuttaa Louboutinit takaisin. Alkaa epätoivoinen kenkien, ja oman itsensä, etsintä, sekä pohdinta siitä, mikä ihme hänen ex-miestänsä kengissä niin kiehtoo?

>> Lue lisää

2. Robert Thorogood / Kuolema kylässä (Siltala, 2023)

Tämä kirjasarja on niin sympaattisen ihana. Rikoksia ratkoo lievästi sanottuna utelias 78-vuotias Judith Potts, joka asuu Thamesjoen varrella, joka kovasti vannoo poliisille, ettei aio puuttua asioihin. Hän myös nerokkaasti kiertää puhuessaan ilmaisuja niin, ettei valehtele - tämä on ehdottomasti yksi teoksen parhaimmista anneista. Juonikin toki on mainio!
Tarina alkaa siitä, kun rikas aatelismies surmataan selittämättömällä tavalla juuri häidensä aattona - isojen seurapiirijuhlien aikana. Hän jää käsittämättömällä tavalla painavan kirjahyllyn alle, ollessaan lukitussa huoneessa. Pitkään pohditaankin sitä, onko kyseessä murha vai onnettomuus, ja kuinka joku olisi voinut murhata kun huone oli lukossa sisältäpäin tietysti.

Myös testamentti on kadoksissa, eikä tiedetä, kuka miehen suuromaisuuden perii - kenellä siis olisi kaikkein suurin motiivi? Kenties hänen lapsillaan? Muilla sukulaisillaan? Vain tulevalla, nuoremmalla, morsiamella?

>> lue lisää 

3. Fiona Barton / Yksi meistä katoaa (Bazar, 2023)Tarina alkaa siitä, kun eräs kylän asukkaista, Charlie katoaa. Hän on noin 70-vuotias, suhteellisen rikas mies, jonka vaimo ei edes taida huomata Charlien häviämistä. Sen sijaan siivoaja Dee huomaa, ja aloitetaan etsintä. Huomion vie kuitenkin kylää kauhistuttavat tapahtuma, sillä edellisillan musiikkifestivaaleilla kaksi kylän nuorta on saanut yliannoksen huumeita.

Sairaslomalla oleva etsivä Elise King ei malta pysyä poissa etsinnöistä ja pian hänestä tulee tapauksen kannalta avainhenkilö. Pikku hiljaa kylän salaisuudet selviävät ja ne johtavat monen vuosikymmenen takaisiin tapahtumiin. Teoksen alussa kaikkeen tähän oli hiukan vaikea päästä sisään, mutta sitten teos alkoi vetää hyvin mukanaan.

>> Lue lisääKommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: