Sarah Penner: Lontoon salatieteellinen seura - mysteeri henkimaailman lähettyvillä

 *arvostelukappale saatu kustantajalta

Sarah Pennerin vuosi sitten ilmestynyt teos Myrkynkeittäjä oli mielestäni aivan loistava. Odotinkin innolla hänen uutuuttaan, joka vie Lontoon salatieteelliseen maailmaan. No, tämä ei yltänyt Myrkynkeittäjän tasolle, mutta lukaise silti ihmeessä!

Sarah Penner on yhdysvaltalainen kirjailija, joka on aikaisemmin työskennellyt rahoitusalalla. Pennerin esikoisromaani on vuonna 2021 ilmestynyt Myrkynkeittäjä joka oli myynti- ja arvostelumenestys - ja parhaillaan käännetty yli 30 kielelle. 

Lue myös:Lontoon salatieteellinen seura

Tarina alkaa siitä, kun Lennan sisar Evie on menehtynyt. Evie oli ollut innokkaasti mukana erilaisissa henkimaailmaan liittyvissä tapahtumissa ja nyt Lenna matkustaa Pariisiin spiritualisti Vaudelinen luo saadakseen selkoa sisarensa kuolemaan. 

Paljastuu, että seuraan liittyy myös toinen outo kuolema. Tapahtumia valotetaan myös esimerkiksi herra Morleyn näkökulmasta, joka toimii Lontoon salatieteellisen seuran spiritismiosasto varajohtajana. 

Vaikka teoksen teema on erittäin mielenkiintoinen, jäi tarina jostain syystä hiukan vaisuksi. Ehkä se johtui henkilöhahmoista, joihin en oikein päässyt ihastumaan. En jotenkin jäänyt ollenkaan koukkuun tarinaan, vaikka siinä on monia koukuttavia elementtejä ja mystinen maailma, josta yleensä pidän. 

Loppujen lopuksi teoksesta ei kuitenkaan oikein jäänyt mitään mieleen, loppuratkaisu oli ihan hyvä. Lukaise ihmeessä ja kerro kolahtiko tämä sinuun!

Teos: 

Sarah Penner: Lontoon salatieteellinen seura (The London Séance Society, 2023). HarperCollins, 2023. Suomentanut: Päivi Paju.

Lue myös:


Kommentit

  1. Määki tykkäsin Myrkynkeittäjästä. Tää on lukulistalla myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotin tältä kyllä enemmän! Hauska kuulla sitten, mitä mieltä muut!☺️

      Poista

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: