Robert Thorogood: Kuolema kylässä - Sympaattisen Thamesjoen murhat -sarjan 2. osa

Tämä kirjasarja on niin sympaattisen ihana. Rikoksia ratkoo lievästi sanottuna utelias 78-vuotias Judith Potts, joka asuu Thamesjoen varrella, joka kovasti vannoo poliisille, ettei aio puuttua asioihin. Hän myös nerokkaasti kiertää puhuessaan ilmaisuja niin, ettei valehtele - tämä on ehdottomasti yksi teoksen parhaimmista anneista. Juonikin toki on mainio!

Robert Thorogood on Siltalan nettisivujen mukaan englantilainen käsikirjoittaja ja kirjailija, joka asuu Thamesjoen varrella. 

Lukaise myös sarjan ensimmäinen osa:

Robert Thorogood: Thamesjoen murhat (Osa 1.)
Kuolema kylässä

Tarina alkaa siitä, kun rikas aatelismies surmataan selittämättömällä tavalla juuri häidensä aattona - isojen seurapiirijuhlien aikana. Hän jää käsittämättömällä tavalla painavan kirjahyllyn alle, ollessaan lukitussa huoneessa. Pitkään pohditaankin sitä, onko kyseessä murha vai onnettomuus, ja kuinka joku olisi voinut murhata kun huone oli lukossa sisältäpäin tietysti. 

Myös testamentti on kadoksissa, eikä tiedetä, kuka miehen suuromaisuuden perii - kenellä siis olisi kaikkein suurin motiivi? Kenties hänen lapsillaan? Muilla sukulaisillaan? Vain tulevalla, nuoremmalla, morsiamella?

Judith ystävineen alkaa luonnollisesti tehdä tutkimuksiaan ja kyselyitään ominpäin, ja he saavat selville vaikka minkälaisia salaisuuksia. Kaikki johtolangat kuitenkin viittaavat vahvasti miehen poikaan, mutta mitä todella on tapahtunut? 

Dekkari on mielestäni melko perinteinen, mutta siitä huolimatta erittäin kutkuttava. Pidän erittäin paljon tällaisista cozy crime -tyylisistä mysteereistä ja sympaattisista, uteliaista, henkilöhahmoista. Suosittelen siis ehdottomasti teosta!

Teos:

Robert Thorogood: Kuolema kylässä (Death Comes to Marlow). (Thamesjoen murhat, osa 2.) Siltala, 2023. Suomentanut: Sanna-Reeta Meilahti. Äänikirjan kesto: 10 h 9 min. Äänikirjan lukija: Eija Ahvo. 

Lue myös:

Lynn Messina: Murha paremmissa piireissä
Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: