Kate Morton: Takaisin kotiin - Suositun kirjailijan uusi kaunis tarina

Kate Mortonin teokset ovat mielestäni ihania tarinoita, jotka koukuttavat heti ensimmäisiltä sivuilta lähtien. Tässäkin teoksessa oli sama koukku elementti sekä kaunis tarina, muttei tämä rehellisesti sanottunut innostanut niin paljoa kuin olisin toivonut. Olen silti suuri Kate Morton -fani ja suosittelen ehdottomasti myös tämän tarinan lukemista. 

Kate Morton on suosittu australialainen kirjailija, jonka teoksia on myyty yli 16 miljoonaa kappaletta ja käännetty 38 eri kielelle. Morton on saanut teoksistaan myös useita palkintoja. 

Omat suosikkini hänen teoksistaan ovat Talo järven rannalla sekä Salaisuuden kantaja.

Lue myös:

 


Takaisin kotiin

Tarina alkaa takaumasta vuoden 1959 jouluaatosta, jolloin Turnerin perheen äiti lapsineen löydettiin piknikiltä kuolleena. Maana siis Australia, huomaan, että välillä on hämmentävää yhdistää joulua ja ulkoilmapiknikiä yhteen. Turnerien tarina ei kuitenkaan koskaan saanut oikein selkeää ratkaisua, mitä ihmettä perheelle tapahtui. Syyllisenä on pidetty perheen äitiä, joka olisi myrkyttänyt heidät kaikki - lukuunottamatta perheen pientä vauvaa, jonka jäänteet löydettiin vasta vuosia myöhemmin aivan eri paikasta. 

Karusta kohtalosta huolimatta tarinaa alkaa nykyajassa tutkia Jess, jonka isoäiti elää elämänsä viimeisiä päiviä. Jess löytää vanhan kirjan, ja sen myötä oman sukunsa kytköksiä Turnerin perheeseen. Menneisyyttä valottaa muun muassa erään Daniel Millerin vanha teos, jossa Miller avaa tapahtumia - ovatko Millerin tiedot kuitenkaan oikeat ja kuinka hän on tietonsa kerännyt?

Teos kertoo tapahtumia eri aikakausissa ja ja eri henkilöiden kautta. Menneisyyden salaisuuksia paljastetaan kerros kerrokselta ja usean elämäntarina pääsee kerrotuksi. Tarina on kyllä koukuttava ja en olisi moniakaan juonenkäänteitä arvannut. 

Ehkä Mortonin teokset on kuitenkin tarkoitettu luettaviksi, sillä kuunnellessa tarinat jäävät jotenkin vaisuiksi. Teos ei siis yltänyt suosikkeihini, vaikka huikea tarinankertoja Morton onkin. 

Teos:

Kate Morton: Takaisin kotiin (Homecoming). Otava, 2023. Suomentanut: Hilkka Pekkanen. Äänikirjan kesto: 20 h 20 min. Äänikirjan lukija: Laura Malmivaara.


Lue myös:Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: