Ilona Tuominen / Seurustelusalaliitto - Uusi hyvän mielen Kortteli-sarja alkaa

*ennakkokappale saatu kustantajalta, teos ilmestyy 29.5.2023

Sain luettavakseni Ilona Tuomisen uuden Kortteli-sarjan avausosan. Olen aikaisemmin lukenut Tuomisen dekkarin "Huutoon vastaa kaiku vain", joka oli mielestäni erittäin hyvä. 

Myönnän, että suhtauduin ennakkoon vähän nihkeästi dekkarin jälkeen tällaiseen kevyempään tarinaan, eikä takakansiteksti oikein kolahtanut. Teos tuntui hyvin "suomalaiselta", mikä ei ole koskaan oikein ollut oma juttuni. 

Ja sitten seuraa MUTTA. Alun tarpeeksi räikeä käänne sai huomioni ja puolen välin jälkeen olinkin jo täysin koukussa. Pakko myöntää, että olen jopa hiukan kateellinen siitä, kuinka hyvä kirjailija Tuominen on! 

Lue myös:
Seurustelusalaliitto

Tarina alkaa säpäkästi siitä, kun päähenkilö Sanni on menossa naimisiin. Yllätys on kuitenkin suuri, sillä häihin saapuu toinen nainen ja yhtäkkiä Sannilla on vain särkynyt sydän ja asuntokriisi.

Onneksi perhe on Sannin puolella ja Antero-pappa ehdottaa, että Sanni muuttaisi tyhjään puutaloonsa eli Sannin vanhaan mummolaan. Sanni suostuu ja seinänaapurikseen hän saa nykyisin yrmeäksi muuttuneen Koistisen ukon. Aikaisemmin hän oli hyväkin ystävä Anteron kanssa ja Sanni ihmettelee, mitähän heidän välinsä on katkaissut. 

Tarinan ihmissuhteet ovat tavallaan mielenkiintoiset, toisaalta hyvin oudot. Ero paljastaa kuka on oikea ystävä ja kuka ei, ja lähinnä ympärillä on vain melko itsekeskeistä sakkia. Myös Sannin ex-sulhasen historia valottuu tarinan myötä, ja kaveriporukka on vähän kummallinen. Onneksi myös oikeita ystäviä lopulta löytyy ja Sanni pitää oman päästä, eikä lähde mukaan pahimpiin draamoihin.

Oikeastaan tarina alkaa vetää, kun Sanni löytää yllättävän kohtalotoverin eroryhmästä ja he punovat juonen, jolla on hiukan ennalta-arvattavat seuraukset. 

Kokonaisuudessaan teos on kuitenkin hauska ja hyvä sarjan avausosa, tarina jäi siis ehdottomasti ja tästä on hyvä jatkaa sarjan seuraavaan osaan jahka se ilmestyy. Suosittelen tätä erityisesti rennoksi kesälukemiseksi kaikille!

Teos:

Ilona Tuominen: Seurustelusalaliitto (Kortteli -sarja, osa 1.). Bazar, 2023. 


Lue myös:

Jojo Moyes: Lainakengissä

Kommentit

 1. Onpas jännä genrenvaihdos Tuomiselta parin dekkarin jälkeen. Katsotaan, tulisiko luettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä oli täysin erilainen kuin aikaisemmat! Kokeile ihmeessä kuitenkin 😃

   Poista
 2. Kyllä munki täytyy lukea tää! En oo Tuomisen dekkareita lukenu, mutta tää kirja kuulostaa niin aivot narikkaan vievältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis ehdottomasti tällainen aivot narikkaan kirja, tavallaan jopa arjen tarinaa. Tästä huomasi kyllä, että on sarjan ensimmäinen osa ja hahmot vasta kehittyvät.

   Poista

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: