Elly Griffiths / Murhan käsikirjoitus - loistava Harbinder Kaur -sarjan itsenäinen 2. osa

Tämä teos oli itse asiassa aika hyvä! Kyseessä on Elly Griffithsin Harbinder Kaur -dekkarisarjan toinen osa. Osa on täysin itsenäinen, eli sen voi hyvin lukea, vaikkei ykköstä olisi nähnytkään. Teoksen juoni on melko monimutkainen, mutta palkitsee kyllä lopussa lukijan. 

Elly Griffiths on englantilainen kirjailija, joka työskenteli aikaisemmin lastenkirjallisuuden parissa kustannusalalla. Hänen Ruth Galloway -sarjansa on ollut suurmenestys ympäri Eurooppaa, erityisesti Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ruotsissa (Tammi, 2022). Nyt sarjan uusia teoksia on tullut kaksi kappaletta joka vuosi, eli hyvin tiheään tahtiin. 

Tutustu muihin teoksiin:

Elly Griffithsin Harbinder Kaur -sarja:

Elly Griffithsin Ruth Galloway -sarja:
Murhan käsikirjoitus

Tarina alkaa siitä on 90-vuotias Peggy löydetään menehtyneenä kotoaan - vanhuksille suunnatusta talosta, jossa käy säännöllinen hoitohenkilökunta. Alkuun tapausta pidetään luonnollisena, kunnes outoja sattumuksia alkaa tapahtua. Joku murtautuu Peggyn kotiin ja ryöstää sieltä kirjan. Sitten löytyy viestejä ja myös erään kirjailijan kuollessa löytyy sama viesti.

Selviää, että Peggy on toiminut useamman dekkarikirjailijan niin sanottuna murhakonsulttina eli keksinyt heidän kirjoihinsa mitä mahtavimpia murhaideoita. Mutta onko tapahtunut jotain, että Peggy olisi syytä tappaa? 

Tapausta selvittää virallisesti Harbinder Kaur, mutta parastahan tässä ovat epäviralliset tutkijat - nimittäin uteliaat hoitajat ja naapurit, jotka lähtevät selvittämään tapausta ominpäin. 

Vyyhti on aika monimutkainen ja tutkintalinjoja on niin monia, että sitä on vaikea tähän tiivistää. Syitä etsitään Venäjää myöten - kuka Peggy oikeasti oli?

Kokonaisuudessaan kuitenkin pidin tästä kirjasta ja sen juoni oli viihdyttävä. Syyllistä ei ollut helppo arvata, sillä motiiveja etsittiin monesta eri suunnasta. Suosittelen!

Teos:

Elly Griffiths: Murhan käsikirjoitus. Tammi, 2023. Suomentanut: Riina Vuokko. Äänikirjan kesto: 11 h 34 min. Äänikirjan lukija: Johanna Kokko.


Lue myös:

Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: