Huhtikuun top 3 - Uusia kirjoja, kirjailijoita ja sarjojen osia

Tämä kevät tuntuu olevan mahtavia uutuusteoksia täynnä ja joitakin ehdin jo huhtikuussa kuuntelemaan/lukemaan. Moni rakastamani kirjailija on julkaissut uutuuksiaan, joista lukulistalle jäivät vielä muun muassa Jojo Moyesin ja Kate Mortonin uutuudet. Lisäksi uutuuksia on tulossa muun muassa Frida Skybäckilta, Sofie Sarenbrantilta sekä Sarah Penneriltä - ja monilta muiltakin. Aikamoinen kirjakesäkin tulossa! 

Lempisarjani Three Pinesin uuden osan ehdin jo lukemaan ja kyllähän se aina yltää kuukauden parhaimmistoon. Lisäksi positiivisia yllätys olivat täysin uudet nimet Lynn Messina ja Freida McFadden, joiden teoksista pidin erittäin paljon. Molemmat tarjosivat hiukan erilaista kerrontaa, kuin mitä olen viime aikoina lukenut. 

Myös itselleni uusi nimi Mhairi McFarlane oli positiivinen yllätys Sophie Kinsellamaisella kerronnallaan. Olen pitkään katsellut hänen teostaan Hulluna sinuun ja nyt vihdoin sain tartuttua siihen. Tämä teos sekä Rocyn Carrin ihana Virgin River -sarja ovat täydellistä kevyttä lukemista.

Jatkoa sai myös Ann Cleevesin uusi Kahden joen välissä -dekkarisarja ja tämä toinen osa, Haikaran valitus, oli mielestäni parempi kuin ensimmäinen. 

Sen sijaan Cara Hunterin Adam Fawley -sarjan kolmas osa, Ei ulospääsyä, oli hienoinen pettymys. Heikoin tähän astisista. Olen lueskellut hiljakseen myös Elly Griffithsin Ruth Galloway -sarjaa, jonka 7. osa Aavekentät oli yksi sarjan parhaista. Huomaan kuitenkin pientä kyllästymistä koko sarjaan, ehkä pidän siitä jälleen hiukan taukoa. 

Jos etsit vain muutamaan hyvää teosta, tutustu ainakin seuraaviin:

HUHTIKUUN TOP3

1. Louise Penny / Särö pimeydessä (Bazar, 2023)


Teoksessa on oikeastaan kaksi tapausta joita käsitellään. Toinen on sarjassa mukana kulkeva juonenkäänne, joka liittyy itse Armandiin ja koko poliisivoimiin. Armandin oikea käsi Beauvoir on laitettu toiselle osastolle, eikä hän ole enää missään tekemisissä Armandin kanssa. Hänellä tuntuukin olevan nyt poliisivoimissa enemmän vihollisia kuin ystäviä, mutta Armand ei anna periksi vaan taistelee oikeuden toteutumisen puolesta.

Varsinainen teoksen tapaus on, kun Three Pinesin tuttu kyläläinen Myrna tarvitsee Armandin apua. Myrna kertoo ystävästään, joka ei saapunutkaan hänen luokseen. Armand lähtee selvittämään asiaa ja saakin eteensä aikamoisen vyyhdin selvittääkseen. 

Tapaus kietoutuu jopa myytiksi nousseeseen tapaukseen kylän viitosista, jotka olivat kuin ihmelapsia. Jokainen kyläläinen tietää tarinan, ja suurin osa on käynyt ainakaan katsomassa jopa "näyttelyesineiksi" verrattavaan lapsikatraaseen. Salaisuuksia kyseisessä perheessä kuitenkin myös riittää, mutta selvittääkö Armand ne?

>> Lue koko arvostelu

2. Freida McFadden / Kotiapulainen (Otava, 2023)

Jotenkin teoksen lopusta jäi niin huikea tunnelma sen yllättävine käänteineen, etten edes muista, miten teos alkoi. No, siis teos alkaa oikeastaan siitä, kun vankilasta vapautunut Millie etsii itselleen työpaikkaa. Hän menee haastateltavaksi kotiapulaisen työhön ja onnekseen saa paikan.

Hänet palkkaa varakas newyorkilainen perhe, johon kuuluvat isä Andrew, äiti Nina ja kouluikäinen tytär. Millie ajattelee heti, että sekä perheessä ja talossa on jotain kummallista. Erityisesti perheen äiti Nina tuntuu vihaavan häntä, vaikka on juuri palkannut hänet, ja käyttäytyy muutenkin hiukan kummallisesti. Sen sijaan perheen isä Andrew on hyvännäköinen ja mukava... - ja arvata saattoi aika nopeasti mihin teos on menossa.

Kunnes kaikki olikin jotain ihan muuta, kuin miltä asiat aluksi näyttivät.


3. Lynn Messina / Murha paremmissa piireissä (Aula & Co, 2023)Tarina alkaa siitä, kun Beatrice kutsutaan kasvattivanhempiensa ja -sisartensa kanssa Englannin järvialueella sijaitsevaan kartanoon vieraaksi. Tapojen mukaisesti kyseessä on parempien piirien tapahtuma, jossa pohditaan naimakauppoja. Beatrice on jo 26-vuotias, ja haudannut omat mahdollisuutensa avioliittoon.

Eräänä yönä Beatrice lähtee hakemaan luettavaa kirjastosta ja törmää siellä yllätykseen. Lattialla makaa ruumis ja sen vieressä seisoo nuori (ja komea) herttua, seurueen tavoitelluin poikamies. Aamulla herttua julistaa kaikille kyseessä olevan itsemurha, mutta sekä herttua että Beatrice tietävät todellisuuden - kyseinen vieras oli murhattu.

Lopulta herttua ja Beatrice päätyvät yhdessä selvittämään syyllistä kaikessa hiljaisuudessa, vaikka ajan tapojen mukaan he eivät saisi olla edes kahdestaan samassa huoneessa. Epäiltyjä käydään kuitenkin läpi yön pikkutunneilla salassa ja päivisin tehdään tutkimuksia.

>> Lue koko arvostelu


Lue myös: 


Cara Hunter: Jäljettömiin (Adam Fawley -sarja, osa 1.) 


Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: