Sophie Hannah / Suljettu arkku - Hercule Poirot vauhdissa jälleen

Ihanaa, että Sophie Hannah on valittu jatkamaan Hercule Poirot'n tarinaa Agatha Christien hengessä. Teos jatkaa ihanaa leppoisan dekkarin perinnettä, jossa tapausta ratkotaan melko hitaamman puoleisesti vain harmaita aivosoluja hyväksikäyttäen. Kyseessä on toinen osa Hannahin kirjoittamassa Hercule Poirot'n mysteerit -sarjassa, jonka teokset ovat kyllä Christien teosten tapaan itsenäisiä. Niin

Aikaisemmin olen lukenut sarjan neljännen osan, Kuolema ostaa paikkalipun.

Tutustu täältä: Sophie Hannah: Kuolema ostaa paikkalipun

Sophie Hannah on brittiläinen kirjailija, jonka tuotanto on varsin laaja. Hän on kirjoittanut runsaasti palkittuja psykologisia jännäreitä, joita on myös televisioitu ja käännetty yli 30 kielelle. Suljettu arkku

Tarina sijoittuu kesään 1929. Lady Athie Playford on kutsunut taloonsa vieraita, myös kaikkien yllätykseksi Hercule Poirot sekä Scotland Yardin etsivä Edward Catchpool liittyvät vieraiden joukkoon. Nopeasti Poirot alkaa pähkäillä outoa yhteensattumaa, jokaisella henkilöllä kartanolla on jokin yhteys kuolemaan, esimerkiksi oman työnsä puolesta. Poirot tajuaakin, että porukka on valikoitunut mukaan tarkoituksella, mutta mikä kyseinen tarkoitus on?

Kuka murhataan, onkin teoksen alkupään kysymys. Tuntuu, kuin useampi henkilö aavistelisi, että jotain on pian tapahtumassa. Kun rikos vihdoin tapahtuu, ei se olekaan se, jonka moni ajatteli tapahtuvan. Alkaa kuitenkin selvittelytyö ja Poirot tutkii asiaa perin pohjin. 

Kokonaisuudessaan teosta kuljetetaan hyvin Poirotmaisesti eteenpäin ja henkilöhahmo on ihanan tuttu omine mietteineen. Lopputulosta en aavistanut, mutta en tiedä, olisiko sitä voinut kovin aikaisin edes tietääkään. Hauska kuitenkin kuunnella tarinaa vaihteeksi niin tutuiksi tulleista hahmoista, jo se riitti tekemään teoksesta hyvän.


Teos: 

Sophie Hannah: Suljettu arkku ( WSOY, 2016. Suomentanut: Terhi Vartia. Äänikirjan kesto: 9 h 52 min. Äänikirjan lukija: Eero Saarinen.

Lue myös:
Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: