Ruth Ware / Huonetoveri - kuka on syyllinen yliopiston suosituimman tytön kuolemaan?

Ruth Ware on kirjailijana itselleni uusi, erittäin hyvä, löytö. Tämä on häneltä ensimmäinen teos, jonka luin, mutta sai jo vahvan suosituksen useampaan muuhunkin teokseen. Myönnän, että alkupuolisko tässä teoksessa oli hiukan pitkäveteinen, mutta juoni oli silti hyvä ja loppuratkaisu yllätys. 

Ruth Ware on  Otavan nettisivujen mukaan kansainvälinen bestsellerkirjailija ja psykologisen trillerin mestari. Hänen teoksiaan on myyty maailmalla jo lähes 2,5 miljoonaa kappaletta ja niitä on käännetty yli 40 kielellä. Nettisivuilla on mainittuna 7 häneltä suomennettua teosta.


Huonetoveri

Teoksen päähenkilönä on Hannah, joka odottaa juuri esikoistaan. Menneisyyden haamut eivät kuitenkaan jätä häntä rauhaan, sillä häntä piinaa edelleen kymmenen vuoden takaiset tapahtumat. Tuolloin hänen opiskellessaan Oxfordissa, hänen paras ystävänsä April murhattiin. Ja nyt Hannah saa kuulla, että syylliseksi tuomittu mies on kuollut vankilassa. 

Herää kuitenkin epäilys, oliko mies kuitenkaan oikeasti syyllinen. Ajatus jää piinaamaan Hannahia ja hän haluaa tietää totuuden, kuka murhasi hänen parhaan ystävänsä? Ehdokkaiksi motiivien perusteella nousee useampikin henkilö ja Aprilista paljastuu Hannahille täysin uusia asioita. 

Pidin teoksen juonesta ja erityisesti siitä, että veikkasin väärää syyllistä. Teosta olisi kuitenkin voinut hiukan tiivistää, esimerkiksi yksityiskohtaista Hannahin neuvolakäyntiä, jossa kerrotaan tarkalleen kaikki verenpaineen mittauksesta lähtien. No, oli verenpaine koholla, mutta ei sillä nyt suurta vaikutusta ollut syyllisen ratkaisuun. 

Muuten innostuin kyllä Ruth Waren teoksista tämän myötä ja aion ottaa kuunteluun tai lukuun seuraavankin! Suosittelen siis!

Teos:

Ruth Ware: Huonetoveri (The It Girl). Otava, 2023. Suomentanut: Elina Koskelin. Äänikirjan lukija: Karoliina Niskanen. Äänikirjan kesto: 14 h 51 min.Lue myös:
Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: