Lucinda Riley / Kuolema sisäoppilaitoksessa - Kirja, jonka ahmit samantien

*arvostelukappale saatu kustantajalta

Välillä tuntuu, että lukuinto laantuu monien tasapaksujen tai ennalta-arvattavien teosten valtameressä. Mietin jo viime viikolla, että nyt kaipaisin luettavaksi teoksen, joka oikeasti nappaa minut mukaansa alusta saakka - ja josta olen todella innoissani. Ja nyt, nyt se tuli eteeni! Tämä hujahtikin melkein yhdessä päivässä, enkä kyllä loppua olisi arvannut kirjaa aloittaessani. 

Lucinda Riley on jo edes mennyt kirjailija, jonka teoksia on myyty maailmanlaajuisesti yli 10 miljoona kappaletta. Erityisen tunnettu on hänen suosittu Seitsemän sisarta -sarjansa. Myönnän, etten ole jaksanut tätä sarjaa aloittaa, vaan luen ennemmin Rileyn kiehtovia jännäreitä. Kuolema sisäoppilaitoksessa on Rileyn pojan loppuunkirjoittajama teos, mikä näkyy hiukan teoksen alussa. Muutoin teos on kuitenkin taattua Rileyn tarinankerrontataidolla varustettua laatua. 

Lue myös:


Kuolema sisäoppilaitoksessa

Tarina alkaa siitä, kun oppilas, Charlie, löydetään kuolleena pienessä sisäoppilaitoksessa, Fleat Housessa. Aluksi kuolemaa pidetään sairaskohtauksena, mutta paikallinen poliisi ei voi sulkea pois rikoksen mahdollisuutta. Erityisesti menehtyneen pojan (rikas) isä vaatii tutkimuksia. 

Samantien paljastuu, että Charlie oli yksi koulun pahimmista kiusaajista. Moni siis lähinnä huokaisee helpotuksesta, kun hänestä päästiin eroon. Motiiveja Charlien tappamiseen ei siis tarvitse etsiä kaukaa, mutta kuka on syyllinen?

Tapausta tutkii poliisi Jazmine "Jazz" Hunter kollegoineen. Jazz on mielestäni miellyttävä hahmo, eikä kuitenkin mitenkään liian näkyvä persoona. Juonenkäänteitä ja mielenkiintoisia henkilöhahmoja teoksessa nimittäin riittää niin kaukaisista sukulaisista Charlien koulutovereihin ja henkilökuntaan. 

Teos on erittäin mielenkiintoisesti rakennettu ja se paljastaa koko ajan lisää. Alussa ei voisi mitenkään arvata mikä lopputulema oli. Kiehtova teos, josta ei oikeastaan haluaisi paljastaa sen enempää. Lukaisehan ja kerro mitä mieltä olit!

Teos:

Lucinda Riley: Kuolema sisäoppilaitoksessa (The Murders at Fleat House), Bazar, 2023. Suomentanut: Tuukka Pekkanen.


Lue myös:


Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: