Lisa Jewell / Sitten hän oli poissa - Mitä tapahtui Ellielle?

Lisa Jewellin teoksista olen kuullut monia suosituksia, joten lainasin kirjastosta hänen teoksiaan. Aikaisemmin luin häneltä teoksen Näkymätön tyttö, joka sikäli oli hyvä, mutta erittäin ennalta-arvattava. No, tämä ei ollut ennalta-arvattava ja loppu oli mielestäni aika karukin. Ei tämä nyt suosikkeihini yltänyt, muttei ollut surkeakaan.

Lisa Jewell on brittiläinen kirjailija, jolta on julkaistu pari kymmentä viihderomaania ja nyt lukuisia jännitysromaaneja. Lukemani Sitten hän oli poissa on Jewellin ensimmäinen jännitysromaani, ja meni aikanaan (2017) suoraan Englannin listaykköseksi.  

Lue myös:

Lisa Jewell: Näkymätön tyttö

 


Sitten hän oli poissa

Teoksen päähenkilönä on Laurel, jonka tytär Ellie on kadonnut. Katoamistapauksesta on jo vuosia ja Ellie oli tuolloin 15-vuotias. Nyt elämää on jatkettu eteenpäin, siten kuin on pystytty. Laurel tapaa miehen, johon hän rakastuu. Outoa on kuitenkin se, että miehen tytär näyttää aivan Ellieltä lapsena. Vanhat muistot tulvivat mieleen ja Laurel lähtee uudelleen selvittämään jälleen, mitä Ellielle oikein tapahtui. 

Tarinaa kerrotaan kahdessa eri aikakaudessa - silloin ja nyt. Menneisyydessä pääosin Ellie kertoo omaa tarinaansa ja sitä, mitä hänelle oikein tapahtui. Nykyhetkessä seurataan Laurelin ja heidän perheensä uutta elämää. Lopussa ääneen pääsee useampi muukin merkityksellinen henkilö. 

Alkuun Laurelia hämmentää se, ettei kukaan nähnyt mitään, eikä kukaan tiedä mitään. Pikku hiljaa salaisuudet alkavat kuitenkin paljastua, mutta kuka tietää, mitä tapahtui?

Tarina on mielestäni hyvä, vaikkakin harmittaa, ettei loppuratkaisu voi olla aina kaikin puolin onnellinen. Pidän Lisa Jewellin tyylistä kirjoittaa ja tarinassa pysyy hyvin mielenkiinto mukana. Ehkä teokset eivät vain teemaltaan nouse omiksi lemppareikseni, vaikka muuten hyviä ovatkin. Teos:

Lisa Jewell: Sitten hän oli poissa (Then She Was Gone, 2017), WSOY, 2019. Suomentanut: Karoliina Timonen. 


Lue myös:Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: