Jill Mansell / Pitäisikö kertoa? - Hyvän mielen kirjallisuutta iltoihin

Tämä teos oli kyllä suoraan sanottuna hiukan blaah, mutta sopii luettavaksi toisaalta juuri silloin, kun kaipaa kevyttä viihdettä. Perustarina ilman mitään kovinkaan sykähdyttäviä juonenkäänteitä. Tai lopussa yritti olla, mutten innostunut kyseisestä käänteestä. Tässä teoksessa oli hyvin mehukas aloitusasetelma, mutta asetelma lässähti melko nopeasti ja sitten pyörittiin peruskauran ympärillä. En oikein innostunut, mutta voi toimia rentona iltasatuna. 

Jill Mansell on työskennellyt terveydenhuollossa ennen läpimurtoaan kirjailijana. Hänen tuotantonsa kattaa jo yli 20 teosta, joista tällä hetkellä kuusi on ilmestynyt myös Suomeksi.

Hänen aikaisemmistaan teoksista Kaikki alkoi salaisuudesta on mielestäni paras, mutta eivät kaksi muutakaan huonoja ole. Tämä uusin innosti ehkä nyt vähiten.


Pitäisikö kertoa?

Teoksen lähtöasetelma on mehukas. Amber, Lachlan ja Raffaele ovat kaikki saman sijaiskodin kasvatteja. Nykyhetkessä he ovat kolmekymppisiä läheisiä ystäviä. Kun he kuulevat, että heidän leskeksi jäänyt kasvatti-isä on löytänyt uuden rakkauden, on heidän aika toimia. Uusi rakkaus nimittäin on löytynyt risteilyltä, eikä hän edusta yhtään sitä naistyyppiä, jonka kasvattilapset olisivat isälleen suoneet. Kyseessä on ilmestys, joka vaikuttaa enemmänkin onnenonkijalta kuin vaimomateriaalilta. 

No, sitten tämä koko tapaus tuntuu jäävän taustalle, kun aletaan keskittyä ja puida Amberin, Lachlanin ja Raffaelen elämää. Amber on rakastunut salaa Lachlaniin ja Lachlan salaa Amberiin, blaah. Raffaelella on omia huolia, vaikka hän onkin hurjan menestynyt työelämässä. 

Mielenkiintoa tarinaan toi menneisyydestä ja kasvattilasten taustoista kertominen, mutta jotain olisin nyt kaivannut hiukan enemmän. Paljon itsestäänselvyyksia ja ennalta-arvattavuutta. Sopii kirjaksi, kun ei jaksa ajatella mitään. 

Teos:

Jill Mansell: Pitäisikö kertoa? Bazar, 2023. Suomentanut: Pirjo Ruti. Äänikirjan kesto: 12 h 59 min. Äänikirjan lukija:Maija Lang.

Lue myös:
Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: