Emma Rous / Au pair - mielenkiintoinen tarina menneisyyden tapahtumien selvittämisestä

Tutustuin Emma Rousin teoksiin vuoden vaihteessa, kun valitsin sattumalta kuunteluun hänen teoksensa Täydelliset vieraat. Tykkäsin teoksesta ja siitä, miten se oli hiukan erilainen jännityskertomus verrattuna niihin lukuisiin samalla kaavalla meneviin dekkareihin, joita olen viime aikoina lukenut runsaasti. Pidin myös tästä teoksesta ja Rousin tyyli kirjoittaa sopii selkeästi ainakin itselleni. 

Emma Rous asuu nykyisin Englannissa ja aloitti täysipäiväisenä kirjailijana vuonna 2016. Sitä ennen hän työskenteli pieneläinlääkärinä 18 vuotta. Häneltä on ilmestynyt suomeksi vain nämä kaksi teosta ainakin tällä hetkellä. Au pair

Teos alkaa siitä, kun kaksoset Seraphine ja Danny palaavat kotitaloonsa isänsä kuoltua. Myös heidän isoveljensä Edwin on mukana. Erityisesti Seraphine on kiinnostunut isänsä jäämistöstä ja löytää sieltä kuvan heidän äidistään vauvasylissään. Kuva on otettu kaksosten syntymäpäivänä, hetkeä ennen kuin heidän äitinsä hyppäsi alas kalliolta. Nyt Seraphine haluaa kuitenkin tietää, kumpi kaksosista kuvassa oikein on. 

Selvittelytyö vie Seraphinen vanhojen salaisuuksien äärellä ja hän joutuu kysymään, kuka hän itse oikein edes on. Loppujen lopuksi mikään ei tunnu olevan sitä miltä näyttää. Pakko myöntää, että odotin innolla, minkä loppuratkaisun kirjailija on keksinyt, sillä vyyhti on jossain vaiheessa melko solmussa. No, ihan hyvin keksitty, ei ollenkaan huono loppu. 

Pidän Emma Rousin tavasta kirjoittaa ja punoa juonta sekä henkilöhahmoja. Ei välttämättä yllä aivan lempikirjojeni joukkoon, mutta lähelle. Suosittelenkin hänen molempia suomennettuja kirjojaan!

Teos:

Emma Rous: Au pair (Au Pair). Minerva Kustannus, 2019. Suomentanut: Sisko Ylimartimo. 


Lue myös: 

Kommentit

  1. Heräspä mielenkiinto Rousin kirjoja kohtaan nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä! :) Ainakin itse olen lukenut niin monia samanlaisia dekkareita, että kiva vaihteeksi selvitellä tällaisia salaisuuksia!

      Poista

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: