Ann Cleeves / Nousuvesi - Vera Stanhope -sarjan 10.osa

Syksyllä 2022 ilmestyi suomennettuna suositun Vera Stanhope -sarjan kymmenes osa. En ole kyseistä sarjaa itse asiassa edes lukenut, sillä olen katsonut sitä televisiosta. Tämäkin teos tuntui jotenkin jo tutulta, onkohan sekin jo ilmestynyt ohjelmana?

Ann Cleevesin luomat hahmot ja dekkarisarjat ovat yksiä lemppareistani - mutta nyt kun ne on katsonut tv-sarjana, ei kirjoja niin huvita enää lukea. Telkkarisarjassahan Veran hahmo on aivan mahtava. 

Ann Cleeves on brittiläinen mysteeririkoskirjailija, joka on kirjoittanut Vera Stanhope -sarjan lisäksi myös pari muuta sarjaa - kaikki kolme hänen sarjaansa on esitetty myös telkkariohjelmina. Toinen hänen suosittu dekkarisarjansa tunnetaan nimellä Shetlanti- tai Jimmy Perez -sarja. Ohjelma kulkee nimellä Shetlannin saarten murhat. Kolmannesta sarjasta on ilmestynyt kirjana suomeksi vasta sen avausosa "Lokin huuto".

Lue myös:

Ann Cleevesin Matthew Venn -sarja

Ann Cleevesin Shetlanti-sarja:Nousuvesi

Tarina alkaa siitä, kun entisten eliittikoulunuorten tapaaminen alkaa. Entiset nuoret ovat nyt jo kuusikymppisiä ja tavanneet joka viides vuosi aina samassa paikassa. Tapaaminen saa kuitenkin ikävän käänteen, kun yksi ystävyksistä löytyy hirttäytyneenä omasta huoneestaan.

Vera tiimeineen saapuu selvittämään tapausta ja nopeasti Vera oivaltaa, ettei kyseessä ole suinkaan itsemurha. Alkaa selvittelytyö ja selviää, että eräs porukan jäsen on menehtynyt onnettomuudessa jo nuorena. Liittyykö nykyajan tapahtumat menneisyyteen vai onko syy jokin täysin muu? 

Vuosien varrella ystävysten elämään on mahtunut lukuisia käänteitä ja myös salaisuuksia paljastuu runsaasti. Mutta mikä niistä on syy tappaa? Salaisuuksien vyyhti kiristyy uuden murhan myötä, kuka suojelee ja ketä?

Teos oli mielestäni melko perus Ann Cleevesiä, hyvä, muttei erinomainen. Pidän Vera Stanhope -sarjasta ehkä kuitenkin enemmän tv-sarjana - tämä oli tällainen hyvä välipala. 


Teos:

Ann Cleeves: Nousuvesi (The Rising Tide). Otava, 2022. Suomentanut: Annukka Kolehmainen. Äänikirjan kesto: 11 h 8 min. Äänikirjan lukija: Outi Vuoriranta.Lue myös:


Cara Hunter: Jäljettömiin (Adam Fawley -sarja, osa 1.)
Cara Hunter: Pimeyteen (Adam Fawley -sarja, osa 2.)


Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: