Viveca Sten / Laakson varjo - Åren murhat -sarjan toinen osa

Itselläni on Viveca Stenin kanssa ollut monia ala- ja ylämäkiä. Aina kun innostun ja odotukseni seuraavaan teokseen ovat korkeat, eivät ne koskaan täyty. Hänen Sandhamnin murhat -sarjansa jäi itselläni kesken, mutta nyt innostuin hänen uudesta Åren murhat -sarjasta. Ensimmäinen osa "Lumen uhrit" oli mielestäni erittäin hyvä. Tartuin siis innoissani toiseen osaan "Laakson varjo", mutta nääh, melko itsestään selvä juoni ja hiukan kulunut teema. Tuntui, että olen lukenut tämän teoksen jo aiemmin. 

Viveca Sten on ruotsalainen ja aikaisemmalta ammatiltaan juristi. Hänen esikoiskirjansa on jo mainitsemani Sandhamnin murhat -sarjan ensimmäinen osa Syvissä vesissä.

Tutustu aiempiin arvosteluihin:


Laakson varjo

Teos alkaa melko raa'alla rikoksella, kun paikallisen julkkiksen ruumis löydetään pahasti ruhjottuna lumihangesta. Muutamia epäiltyjä lähipiiristä löytyy. Samaan aikaan valotetaan nuoren Rebeccan elämää, mikä on asettunut uomiinsa kristillisen kirkon pastorin vaimona. Ulospäin pastori vaikuttaa miellyttävältä, mutta kotona Rebeccan kuri on kova. 

Tapausta tutkii jälleen Daniel ja Hanna, joka myös haistaa jo kauas Rebeccan kotiolot, onhan hänellä pitkä tausta pahoinpideltyjen naisten kanssa työskentelystä. Mutta kuinka tapaukset liittyvät toisiinsa? vai liittyvätkö ne? Ja kuka tappoi rakastetun julkkiksen? 

No, kuten jo aluksi totesin, en oikein innostunut tästä. Teos tuntui toistavan vanhaa kaavaa ja aivan kuin olisin lukenut sen jo joskus. Teema on tietysti tärkeä, mutta juoni ontui pahasti. Liikaa paljastettiin mielestäni liian varhain ja epäiltyjä olisi voinut olla enemmän. 

Teos:

Viveca Sten: Laakson varjo (Dalskuggan 2021). WSOY, 2022. Suomentanut: Sirkka-Liisa Sjöblom. Äänikirjan kesto: 12 h 46 min. Äänikirjan lukija: Anni Kajos.


Lue myös:

Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: