Kate Quinn / Koodinimi Alice - Kiehtova tarina naisvakoojista

Löysin Kate Quinnin teokset vastikään, kun luin hänen uutuutensa Timanttisilmä. Quinn on erikoistunut teoksissaan kertomaan naisten tarinoita historista, jotka muuten olisivat jääneet kertomatta. Hänen erikoisuutensa on myös erittäin tarkka teostensa taustatutkimus, jossa hän perehtyy tarkasti silloin elettyyn maailmaan ja henkilöihin, jotka elivät tuona aikana.

Kate Quinn on yhdysvaltainen kirjailija, joka teoksessa olevan esittelytekstin mukaan on opiskellut musiikkitieteiden maisteriksi Bostonin yliopistossa. Hänen jokainen teoksensa on käännetty usealle eri kielelle.



Koodinimi Alice

Teos sijoittuu kahteen eri aikakauteen. Vuonna 1947 yhdysvaltainen nuori matematiikan opiskelija Charlie on raskaana ja naimaton, joten hänen vanhempansa lähettävät tyttärensä Eurooppaan. Charliella on kuitenkin taka-ajatus, sillä hänen lapsuuden rakas ystävä ja serkku Rose on kadonnut natsimiehityksen aikana. Charlie toivookin, että Rose olisi elossa ja että hän löytäisi Rosen. Niinpä tullessaan Englantiin, hän lähtee etsintämatkalle - ja ensimmäinen pysäkki on löytää Eve Gardiner.

Toisessa teoksen aikakaudessa valotetaan menneisyyden tapahtumia. On vuosi 1915 ja Eve Garnider haluaa osallistua taisteluun maansa hyväksi. Hänet rekrytään vakoojaksi ja hän pääsee mukaan Alice-verkostoon. Ovelat naiset taistelevat aikansa, kunnes kaikki menee pieleen.

Kun Charlie ja Eve kohtaavat, alkaa etsintämatka, jossa molemmat etsivät totuutta. Mutta löytävätkö he sen ja onko totuus mieleinen?

Alussa pohdin, jaksanko juuri nyt innostua tästä teoksesta, mutta kun pääsin lukemisen makuun, en olisi malttanut lopettaa. Teos on kokonaisuudessaan mielestäni erittäin hyvä ja suosittelen sen lukemista! Olen lukenut viime aikoina niin monia teoksia kyseiseen aikakauteen liittyen, että nyt on ehkä jo pidettävä taukoa - tosin Quinnin Ruusukoodi odottaisi jo lainattuna hyllyssä. 

Teos:

Kate Quinn: Koodinimi Alice (The Alice Network). HarperCollins, 2018. Suomentanut: Päivi Paju. 



Lue myös:

Kommentit

  1. Minäkin pidin tästä, tosin alku oli tosi tahmainen itselleni jostain syystä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: