Ilona Tuominen / Huutoon vastaa kaiku vain - 2 nuorta naista katoaa Lapissa, mitä on tapahtunut?

*arvostelukappale saatu kustantajalta

Ilona Tuomisen teos Huutoon vastaa kaiku vain on kiinnostanut minua jo pidemmän aikaa, niimpä kysäisin Bazarilta, vieläkö teoksesta olisi arvostelukappaleita jäljellä. Ilokseni se löytyi ja sain tämän käsiini nopeasti. Kerrotkoon jo samantien, että tykkäsin tästä kovasti!

Ilona Tuominen on koulutukseltaan englannin ja ranskan kielen opettaja, ja työskentelee opettajana Kaarinassa. Huutoon vastaa kaiku vain -teos on hänen toinen trillerinsä. Nyt keväällä Tuomiselta ilmestyy uuden Kortteli-sarjan avausosa.  

Huutoon vastaa kaiku vain

Ystävykset Aamu ja Kiira lähtevät vaeltamaan Lappiin, mutta kun vaeltajiin ei enää saada pariin päivään yhteyttä, alkavat etsinnät. Teosta kerrotaan useamman henkilön vuorotteluna. Alussa ääneen pääsee erityisesti Aamu, jonka kerronta valottaa alkuvaelluksen tapahtumia. Ensin vaeltajat törmäävät polttariporukkaan, jonka remuaminen tuntuu hiukan ahdistavalta. Vieläkin ahdistavampaa on kuitenkin outo punainen piste, joka tuntuu seuraavan heitä kaikkialle, kuka on tämän punatakkinen henkilö?

Nykyhetkessä tarinaa kuullaan pääosin Kiiran serkun, Cecelian kertomana. Cecelia saapuu auttamaan etsinnöissä, sillä muut, hiukan omalaatuisetkin sukulaiset, käyttävät aikansa lähinnä kiistelyyn. Kiira on Cecelialle kuin oma sisko, ja hän tekee kaikkensa löytääkseen Kiiran. Mutta mitä naisille on tapahtunut?

Mielestäni tarina oli erittäin hyvä, vaikkakin hiukan surullinen. Itse en loppuratkaisua kovinkaan nopeasti arvannut, mikä on aina hyvän kirjan merkki! Jännitystä ja uusia juonenkäänteitä riitti siis loppuun saakka. Henkilöhahmot eivät oikein löytäneet tietään sydämeeni, mutta ne eivät myöskään missään nimessä olleet huonoja. Teoksen paras osa on kuitenkin ehdottomasti sen juoni, joka on hienosti rakennettu. Suosittelen!

Teos: 

Ilona Tuominen: Huutoon vastaa kaiku vain. Bazar, 2022. Lue myös:


Kommentit

  1. Luin kirjan vähän aikaa sitten. Kyllä se piti otteessaan ihan loppuun asti joskin välillä tuntui että kirjaa oli venytetty suotta. Vähän tiiviimpi kerronta on mieleeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No totta, sivujuonta sukulaisista oli välillä runsaasti, tiivimpäänkin pakettiin olisi saanut :)

      Poista

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: