Helmikuun TOP3 - yllättävät juonenkäänteet kiinnostivat

Helmikuu ei oikein ollut mikään loistavien kirjojen kuukausi. Luin monta ihan ok teosta, jotka eivät yltäneet lähellekään lempiteosteni tasolle. Tämän kuukauden pelasti oikeastaan pari huippua löytöä kirjaston vaihtohyllystä sekä Ilona Tuomisen Huutoon vastaa kaiku vain, jota katselin kiinnostuneena jo koko syksyn. 

Lisäksi on nostettava esiin Harriet Tyce, joka on itselleni täysin uusi kirjailija. Löysin ohi mennen kirjastosta hänen esikoisteoksensa Veriappelsiini ja ajatteli aloittaa hänen tuotantoonsa tutustumisen siitä. Ja se ei ollut pettymys, päinvastoin! Mietin pitkään valitsenko TOP kolmoseen sen vai Kate Quinnin, tällä kertaa valita taisi tulla vain sen mukaan, että halusin mukaan yhden romaanin. 

Muutoin meninkin oikeastaan itselleni tutuilla kirjailijoilla, sillä löysin loppusyksystä useita hyviä kirjailijoita, ja sen lisäksi nyt keväällä monet tutut nimet ovat julkaisseet uutuuksiaan. Esimerkiksi Beth O'Learyn uutuus Hukkareissu kiinnosti sen hauskalta kuulostavan juonen takia. Itse hiukan petyin kyseiseen teokseen, mutta kannattaa kokeilla, olisiko se sinun juttusi.

Mutta ehkäpä pikku hiljaa alan löytämään taas mielenkiintoisia uusia nimiä, kun näiden tuotantoja olen kolunnut tarpeeksi. Alla kuitenkin tämän kuun top3.

 

HELMIKUUN TOP 3

1. Camilla Läckberg: Kultahäkki (Otava, 2019)



Fayen elämä vaikuttaa ulkopuolisista täydelliseltä. Hänellä on rikas, menestyvä aviomies ja ihana lapsi. Faye on kotiäitinä ja viettää paljon aikaa esimerkiksi juhlia suunnitellen. Nopeasti kuitenkin alkaa paljastua, ettei kaikki ole oikeasti niin hyvin. 

Aviomies on melko kontrolloiva ja vähättelee Fayea joka käänteessä. Alusta saakka tehdään kuitenkin selväksi, että Faye on erittäin fiksu ja myös aivot miehensä menestysbisneksen takana.

Teoksessa alkaa tapahtua kuitenkin oikeastaan vasta puolivälissä, kun mies jää kiinni pettämisestä ja päättää jättää Fayen. Mies yrittää kontrolloida Fayea vielä tämänkin jälkeen, mutta rahaton Faye päättää pistää tuulemaan. Miehestä alkaa paljastua yhä kamalampia asioita, mutta vasta viimeinen paljastus on Fayelle liikaa - ja mies saa kokea karmean koston. 

>> Lue lisää täältä.

2. Ilona Tuominen: Huutoon vastaa kaiku vain (Bazar, 2022)


Ystävykset Aamu ja Kiira lähtevät vaeltamaan Lappiin, mutta kun vaeltajiin ei enää saada pariin päivään yhteyttä, alkavat etsinnät. Teosta kerrotaan useamman henkilön vuorotteluna. Alussa ääneen pääsee erityisesti Aamu, jonka kerronta valottaa alkuvaelluksen tapahtumia. Ensin vaeltajat törmäävät polttariporukkaan, jonka remuaminen tuntuu hiukan ahdistavalta. Vieläkin ahdistavampaa on kuitenkin outo punainen piste, joka tuntuu seuraavan heitä kaikkialle, kuka on tämän punatakkinen henkilö?

Nykyhetkessä tarinaa kuullaan pääosin Kiiran serkun, Cecelian kertomana. Cecelia saapuu auttamaan etsinnöissä, sillä muut, hiukan omalaatuisetkin sukulaiset, käyttävät aikansa lähinnä kiistelyyn. Kiira on Cecelialle kuin oma sisko, ja hän tekee kaikkensa löytääkseen Kiiran. Mutta mitä naisille on tapahtunut?

>> Lue lisää täältä


3. Kate Quinn: Koodinimi Alice (HarperCollins, 2018)


Teos sijoittuu kahteen eri aikakauteen. Vuonna 1947 yhdysvaltainen nuori matematiikan opiskelija Charlie on raskaana ja naimaton, joten hänen vanhempansa lähettävät tyttärensä Eurooppaan. Charliella on kuitenkin taka-ajatus, sillä hänen lapsuuden rakas ystävä ja serkku Rose on kadonnut natsimiehityksen aikana. Charlie toivookin, että Rose olisi elossa ja että hän löytäisi Rosen. Niinpä tullessaan Englantiin, hän lähtee etsintämatkalle - ja ensimmäinen pysäkki on löytää Eve Gardiner.

Toisessa teoksen aikakaudessa valotetaan menneisyyden tapahtumia. On vuosi 1915 ja Eve Garnider haluaa osallistua taisteluun maansa hyväksi. Hänet rekrytään vakoojaksi ja hän pääsee mukaan Alice-verkostoon. Ovelat naiset taistelevat aikansa, kunnes kaikki menee pieleen.

>> Lue lisää täältä.


Lue myös:


Kommentit

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: