Elly Griffiths / Kadonneet ja kuolleet - Ruth Galloway -sarjan 6. osa

Luen ja kuuntelen hiljalleen eteenpäin Elly Griffithsin Ruht Galloway -sarjaa, josta on ilmestynyt jo ainakin 13 osaa. Sarjan osien laatu mielestäni vaihtelee melkoisen paljon - joukkoon on mahtunut niin koukuttavia kuin heikompia teoksia. Sarja kertoo arkeologi ja luuasiantuntija Ruth Gallowaysta, joka päätyy mukaan tutkimaan niin vanhoja kuin vastikään tapahtuneita rikoksia. 

Yleensä olen kuunnellut sarjaa, sillä teokset ovat näppäriä, noin 8 tunnin settejä. Tällä kertaa kävi tuuri, sillä kuuntelulistallani seuraavana oleva sarjan osa Kadonneet ja kuolleet löytyi ohi mennen kirjaston kirjojen vaihtohyllystä. Niimpä otin sen mukaani.

Elly Griffiths on englantilainen kirjailija, joka työskenteli aikaisemmin lastenkirjallisuuden parissa kustannusalalla. Hänen Ruth Galloway -sarjansa on ollut suurmenestys ympäri Eurooppaa, erityisesti Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ruotsissa (Tammi, 2022). Nyt sarjan uusia teoksia on tullut kaksi kappaletta joka vuosi, eli hyvin tiheään tahtiin.

Tutustu sarjan aikaisempiin osiin:
Kadonneet ja kuolleet

Tämä sarjan osa olikin erittäin mielenkiintoinen, vaikka se pyörikin lapsien ympärillä, eikä se teeman ole aina mieleeni. Ruth on omilla kaivauksillaan löytänyt viktoriaanisen lapsenmurhaajan haudan ja ottaa tehtäväkseen selvittää, oliko kyseessä oikeasti syytön vai syyllinen. Tämä tapaus oli mielenkiintoinen.

Myös toinen tapaus oli erittäin jännittävä, nimittäin poliisi Nelson joutuu tutkimaan outoa lapsen kuolemaa. Perheen kaikki kolme poikaa ovat jo menehtyneet ja perheessä vaikuttaa olevan jotain vialla. Mutta kuka todella on syyllinen vai olivatko kuolevat luonnollisia?

Mukaan mahtuu myös lapsikaappauksia, kun alueella katoaa useampikin lapsi. Voivatko tapaukset liittyä yhteen, vai onko kyseessä vain epäonnekkaita sattumia? 

Teoksessa oli useita mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia tapauksia päällekkäin. Jos jonkun sarjan osan luet, niin suosittelisin tätä. En aina pidä niin lapsiin kohdistuvien rikosten lukemisesta, mutta tämä ei onneksi ollut niin järkyttävä kuin monet muut teokset. Hyvin rakennettu teos!


Teos:

Elly Griffiths: Kadonneet ja kuolleet (The Outcast Dead). Tammi, 2019. Suomentanut: Anna Kangasmaa.


Lue myös:

Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: