Camilla Läckberg / Kultahäkki - Koukuttava kostotarina alusta loppuun saakka

Camilla Läckbergin teos koukutti kyllä aina takakansitekstistä kirjan loppuun saakka. Takakansitekstin mukaan Fayen elämä vaikuttaa täydelliseltä, mutta kun aviomiehen pettäminen paljastuu, päättää Faye kostaa mitä julmimmalla tavalla. Tämä oli kyllä täydellinen naisen voimakirja, vaikka nostaa esiin myös monia varjopuolia elämästä. 

Tämä oli ensimmäinen Camilla Läckbergin teos, jonka luen. Se on itse asiassa pyörinyt pitkään kuuntelulistallani, mutta sitten pokkari sattui kuin tilauksesta eteeni kirjaston kirjojen vaihtohyllystä. Niimpä nappasin sen samantien matkaani. 

Läckberg on ruotsalainen kirjailija, jonka tuotannosta löysin ainakin 8 suomennettua teosta. Hänen romaanejaan on myyty yli 12 miljoonaa kappaletta yli 50 maassa. Läckbergin teoksista on tehty myös elokuva- ja tv-sovituksia. 
Kultahäkki

Takakansiteksti paljasti paljon, joten teoksen alkupuolen kerronta tuntui osittain hiukan turhalta. Teoksen alku kuvaa Fayen ja hänen perheensä elämää nykyajassa, mutta mukana on mielenkiintoista kerrontaa myös Fayen ja hänen miehensä taustoista ja tapaamisesta. 

Fayen elämä vaikuttaa ulkopuolisista täydelliseltä. Hänellä on rikas, menestyvä aviomies ja ihana lapsi. Faye on kotiäitinä ja viettää paljon aikaa esimerkiksi juhlia suunnitellen. Nopeasti kuitenkin alkaa paljastua, ettei kaikki ole oikeasti niin hyvin. 

Aviomies on melko kontrolloiva ja vähättelee Fayea joka käänteessä. Alusta saakka tehdään kuitenkin selväksi, että Faye on erittäin fiksu ja myös aivot miehensä menestysbisneksen takana.

Teoksessa alkaa tapahtua kuitenkin oikeastaan vasta puolivälissä, kun mies jää kiinni pettämisestä ja päättää jättää Fayen. Mies yrittää kontrolloida Fayea vielä tämänkin jälkeen, mutta rahaton Faye päättää pistää tuulemaan. Miehestä alkaa paljastua yhä kamalampia asioita, mutta vasta viimeinen paljastus on Fayelle liikaa - ja mies saa kokea karmean koston. 

Olin jotenkin koko ajan innoissani tästä teoksesta. Onhan siinä myös puutteita, eikä henkilöhahmot ole mitenkään kovin miellyttäviä, mutta pidin teemasta ja kaipasin ilmeisesti tähän hetkeen voimakirjaa, jossa paha saa todella palkkansa. Suosittelen!


Teos:

Camilla Läckberg: Kultahäkki (En bur av guld). Otava, 2019. Suomentanut: Aleksi Milonoff.


Lue myös:

Kommentit

 1. On niitä suomennettuja enemmän, pelkästään Fjällbacka-sarjassa on tällä hetkellä 11 osaa, Fayesta kolme osaa ja ainakin kahden eri kirjailijan kanssa yhdessä kirjoitettuja dekkareita kaupan päälle.
  Aloin pikkuhiljaa kuunnella Fjällbacka-sarjaa ensimmäisestä osasta marraskuussa 2021 ja seuraavaksi saan siirtyä viidenteen kirjaan. Ovat melkoisia tiiliskiviä. Kuunnellessa vain ärsyttää, että lukija vaihtuu, kun on tottunut sarjassa tiettyyn ääneen. Fjällbackassa on peräti kuusi eri lukijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hällähän onkin jo iso tuotanto! Katsoin vain nopeasti kustantamon sivuilta, mutta aikaisemmat on näköjään eri kustantamolla :) Pitää ottaa tuo Fjällbacka -sarja lukilistalle, jos joku päivä jaksaisi aloittaa!

   Poista

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: