Beth O'Leary / Hukkareissu

Olen ollut innoissani, kun viime aikoina on ilmestynyt monia rentoja uutuuksia useilta hyviltä kirjailijoilta, kuten Sophie Kinsellan Kuokkavieraana kotona ja Clare Pooleyn Joka päivä laiturilla 5

Samoin innostuin, kun kuulin tästä Beth O'Learyn uutuudesta. Olen aikaisemmin lukenut häneltä teoksen Vaihtokauppa, joka ei kuitenkaan ollut niin hyvä kuin toivoin. Samoin kävi oikeastaan sekä tämän teoksen että teoksen Törmäyskurssi kanssa, jonka jätin kesken. O'Learyn teoksissa on aina erittäin hauska lähtöasetelma, josta innostun, mutta jokin tarinassa ei miellytä. 

Luin useampia arvosteluja, joissa sanottiin tämän teoksen olevan huonoin tähän asti ja että alkupuoli oli huono, mutta sitten alkoi tapahtua. Oma kokemukseni on täysin päinvastainen. Tämä on mielestäni tähän astisista teoksista kuitenkin paras ja alku oli todella hyvä ja kuuntelin teosta innoissani. Vasta loppuratkaisu pilasi lukukokemukseni, sillä odotin jotain todella hauskaa lopetusta. No, sitä ei tullut. Hukkareissu

Teoksen lähtöasetelma on mielestäni äärimmäisen hauska. On ystävänpäivä ja kolmelle naiselle tehdään oharit - hauskinta tässä on se, että ohareiden tekijä on sama mies, Joseph Carter. Mitä kummaa siis tapahtuu? 

Siobhan on elämäntapavalmentaja, jolla on kiireinen minuuttiaikataulu. Hän kuitenkin juuri ja juuri mahduttaa sinne vielä yhden asian, Josephin. Kunnes Joseph tekee hänelle oharit.

Jane on pyytänyt ystävänsä Josephin avukseen, sillä hän tarvitsee kihlajaisiin valepoikaystävän - joka ei koskaan saavu paikalle. 

Miranda on mielenkiintoinen nainen, joka kiipeää työkseen puihin. Hän on jo seurustellut pidempään ihanan miehen, Josephin, kanssa, joka tekee myös hänelle oharit ystävänpäivänä. Mutta miksi?

Teoksen alkupuoli etenee vuoroin kunkin naisen kertomana. He valottavat omaa elämäänsä, historiaansa ja suhdettaan Josephiin. Tarina on kutkuttava ja odotan innolla, milloin ja miten petos paljastuu, sillä siitä annetaan merkkejä silloin tällöin. 

Tarinan edetessä hämmennys hiukan kasvaa, sillä ristiriitoja alkaa löytyä ja pakko myöntää, että loppuratkaisu on pettymys. Toki hyvin inhimillinen ja surullinenkin, mutta odotin naurua ja iloa loppuun saakka. 

Kuuntelin teoksen äänikirjana, ja epäröin, kun huomasin, että lukijoita on useita. Arvasin heti, että joka henkilöllä on oma äänensä ja joissain teoksissa se on ärsyttänyt todella paljon. Tässä se poikkeuksellisesti kuitenkin sopi hyvin tähän teokseen, mikä oli positiivinen yllätys!


Teos: 

Beth O'Leary: Hukkareissu (The No-Show). WSOY, 2023. Suomentanut: Heli Naski. Äänikirjan kesto: 12 h 27 min. Äänikirjan lukijat: Usva Kärnä, Karoliina Niskanen, Ilkka Villi & Kati Tammensola.


Lue myös:


Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: