Tammikuun TOP3 - paljon tuttuja kirjailijoita, mutta huikeita teoksia

Löysin viime vuoden lopulla useita hyviä kirjailijoita, joiden tuotannosta innostuin. Tämä kuitenkin johti siihen, etten tammikuussa ehtinyt etsiä kovinkaan montaa itselleni uutta kirjailijaa. Jatkoin sen sijaan esimerkiksi hyväksi havaittujen Camilla Greben ja Denise Rudbergin tuotantojen parissa.

Pari hyvää löytöä kuitenkin tein. Ensimmäinen näistä on Emma Rous, jolta on ilmestynyt muutamia romaaneja. Teokset on mielestäni hyvin punottu ja ne ovat hiukan erilaisia mysteerejä. Rousin teos "Täydelliset vieraat" olikin mukavaa vaihtelua useisiin samalla kaavalla kulkeviin dekkareihin ja nostin teoksen sen vuoksi tämän kuun top kolmoseen.

Toinen mielenkiintoinen löytö oli Carla Valentine, joka pureutuu teoksessaan Agatha Christien dekkareihin. Hän käy läpi teoksessaan Christien teosten tapausten tutkimista ja nostaa esiin mielenkiintoisia seikkoja niin kirjoista kuin itse kirjailijasta. Lue lisää teoksesta täältä: Agatha Christien murhat rikostutkijan silmin.


TOP 3

1. Kristin Hannah: Alaskan taivaan alla Alaskan taivaan alla kertoo riipaisevan tarinan perheestä, joka perheen isän palattua Vietnamin sodasta päättää muuttaa Alaskaan. Ensinnäkin perheen isä ei ole kovinkaan hyvässä kunnossa palattuaan Vietnamista, mikä tekee hänestä pelottavan ja jopa vaarallisen omalle perheelleen. 


Lisää ahdistusta lisää Alaskan karut olot, jotka itsessään lisäävät vaikeutta selvitä. Perheen pelastus on loistava yhteisö, joka kyläläisillä on - he auttavat toisiaan vilpittömästi selviämään, sillä muuten tuskin kukaan selviäisi. Mutta mistä elämän suurimmat vaarat oikeastaan syntyvät?

2. Clare Pooley: Joka päivä laiturilla 5

Joka päivä laiturilla 5 on ihastuttava kertomus, joka sijoittuu hauskasti työpaikkamatkustamisen ympärille. Näet joka päivä samat naamat esimerkiksi junassa, mutta mitä todella tiedät heistä? 

Tarina alkaa siitä, kun eräs päivä yksi matkustajista vetää viinirypäleen henkeensä. Onneksi paikalla on sairaanhoitaja ja saa miehen pelastettua. Tämä luo matkustajien välillä ensimmäisen yhteyden, joka alkaa poikia lisää uusia tuttavuuksia. Lopulta porukka hitsautuu ystävyksiksi, joka auttaa toisiaan, ja joilla on merkittävä vaikutus toistensa elämään. 

Keskiössä on erityisesti yli viisikymppinen toimittaja Iona, joka pitää lehdessä "Kysy Ionalta" -palstaa. Hän on työpaikallaan aliarvostettu henkilö, mutta muut huomaavat hänen valovoimaisuutensa. Aikanaan hän onkin ollut oikein kuuluisa edelläkävijä ja seurapiirineito, jonka kuvat ovat komeilleet jokaisen lehden kannessa. 

Nyt Ionan työtoverit ovat nimenneet hänet dinosaurukseksi ja kokevat, ettei Iona ole enää ajan hermolla. Hän huomaa tilaisuutensa koittaneen uusien, erityisesti nuorempien, junatuttavuuksiensa myötä ja kyselee ratkaisuja palstalleen heiltä. Palsta nouseekin uuteen kukoistukseen ja myös muut huomaavat tarvitsevansa Ionan apua. 

>> Lue lisää täältä.

3. Emma Rous: Täydelliset vieraat

Tapahtumia kerrotaan kahdessa eri aikakaudessa. Kolmekymmentä vuotta sitten orpotyttö Beth on 14-vuotias, kun hänet tuodaan uuteen perheeseensä, väliaikaisesti tosin vain, sillä hänen tätinsä on kiireinen töidensä kanssa. Beth pääsee asumaan Raven Hallin isoon kartanoon, jossa asuu Averellin perhe. Perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi tytär Nina, joka on samanikäinen kuin Beth ja perhe toivoo tytöistä ystäviä. Beth ystävystyykin nopeasti Ninan kanssa ja nauttii olostaan kartanossa. Jotain outoa on kuitenkin tekeillä, sillä Nina on usein sairas ja Beth joutuu esittämään Ninaa Beth isoisälle, joka tulee ensimmäistä kertaa tapaamaan Ninaa. Sitten tapahtuu jotain kohtalokasta, mikä muuttaa tapahtumat täysin. 

Lue myös:


Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: