Max Seeck / Haadeksen kutsu - jännitystä ja juonenkäänteitä

Itselläni on ollut vakaa aikomus lukea koko Max Seeckin tuotanto vihdoin läpi, mutta projekti etenee melko hitaasti. Herkän mieleni kanssa en ole kyseisille teoksille ehkä se kaikkein paras lukija, mutta pääsin nyt kuitenkin hänen kolmanteen teokseensa. Ehkä koen Seeckin teoksista sellaista ristiriitaisuutta. Ne ovat äärimmäisen koukuttavia ja vetäviä monipuolisina juonenkäänteineen, mutta ehkä kuitenkin makuuni hiukan liian raakoja ja voisiko sanoa maskuliinisia. Mieleeni tulee jokaisesta teoksesta toimintaelokuva, mihin Seeck mahdollisesti tähtääkin, mutta en oikein tiedä onko se oma juttuni. 

Max Seeck on esittelytekstin mukaan helsinkiläinen markkinointialan yrittäjä, kirjailija ja käsikirjoittaja, jonka esikoistrilleri, eli jo aiemmin mainittu Hammubarin enkeli, ilmestyi vuonna 2016. Suomen dekkariseura valitsi teoksen Vuoden esikoisdekkariksi ja sen käännösoikeudet on myyty ainakin Saksaan, Viroon ja Islantiin.

Aikaisempien sarjan osien arvostelut voit lukea täältä:
Haadeksen kutsu

Seeckin teosten juonet ovat niin monikerroksisia, että niitä on vaikea tiivistää. Päähenkilönä on jälleen Daniel kuisma, joka tällä kertaa hälytetään hätiin useammankin tapauksen vuoksi. Toinen niistä on Zagrebilaisessa asunnossa tapahtunut verilöyly ja toinen erään nuoren vangin kutsu. Kyseinen nuori vanki on tehnyt kamalan teon ja kaikkien kummastukseksi haluaa puhua juuri Danielin kanssa. Annika on tässä teoksessa sairaslomalla ja vain pienessä roolissa teoksessa. Mutta muita henkilöitä riittää. 

Kuten myös juonenkäänteitä, tarinoita menneisyydestä ja jännistystä - sekä uhkaa. Nimittäin nuori vanki kertoo, että kohta tapahtuu jotakin kamalaa ja tuhansien henkien olevan vaarassa, muuta hän ei kuitenkaan suostu paljastamaan. Onneksi Daniel ja kumppanit selvittävät asiaa, eikä Danielia niin vain hämätä. 

Kokonaisuudessaan teos oli kyllä koukuttava, vaikkakin välillä on vaikea pysyä perässä ympäri maapalloa seilaavassa kerronnassa. Seeck osaa kyllä ehdottomasti kirjoittaa ja luoda hyvin uskottavia juonenkäänteitä. En yhtään ihmettele, että Seeckin teoksia monet kehuvat!

Teos:

Max Seeck: Haadeksen kutsu. Tammi, 2018.


Lue myös:

Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: