Kristin Hannah / Alaskan taivaan alla - Riipaiseva tarina karuissa olosuhteissa

Löysin Kristin Hannahin teokset vasta viime vuoden lopussa ja olen täysin rakastunut niihin. Viime vuonna olin innoissani erityisesti Kate Mortonin ja Sarah Larkin teoksista - ja Kristin Hannah taitaa olla tämän vuoden juttuni. Aivan ihania tarinoita, jotka koskettavat syvältä. 

Kristin Hannah on WSOY:n nettisivujen mukaan kouluttautunut juristiksi, mutta ryhtynyt jo 1990-luvulla päätoimiseksi kirjailijaksi. Hannahilla on varsin laaja, yli 20 romaanin, tuotanto ja hänen teoksensa ovat saaneet useita palkintoja.

Lue myös:

Kristin Hannah: Sisarten keskenAlaskan taivaan alla 

Alaskan taivaan alla kertoo riipaisevan tarinan perheestä, joka perheen isän palattua Vietnamin sodasta päättää muuttaa Alaskaan. Ensinnäkin perheen isä ei ole kovinkaan hyvässä kunnossa palattuaan Vietnamista, mikä tekee hänestä pelottavan ja jopa vaarallisen omalle perheelleen. 

Lisää ahdistusta lisää Alaskan karut olot, jotka itsessään lisäävät vaikeutta selvitä. Perheen pelastus on loistava yhteisö, joka kyläläisillä on - he auttavat toisiaan vilpittömästi selviämään, sillä muuten tuskin kukaan selviäisi. 

En tiedä haluanko avata juonta sen enempää, sillä tämä on tarina, joka kannattaa ehdottomasti lukea itse. Se on tarina selviytymisestä, rakkaudesta, ystävyydestä, avun annosta, tuesta, turvallisuudesta ja turvattomuudesta. Mistä elämän pahimmat vaarat oikeastaan syntyvät? Kaukaa vai läheltä?

Loistava tarina, suosittelen!

Teos:

Kristin Hannah: Alaskan taivaan alla (The Great Alone). WSOY, 2021. Suomentanut: Marja Helanen. 


Lue myös:Kommentit

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: