Emma Rous / Täydelliset vieraat - Palaako menneisyys kummittelemaan?

Valitsin Bookbeatista sattumalta kuunteluun Emma Rousin teoksen Täydelliset vieraat. Tämä oli oikeastaan aika hyvä teos, hiukan erilainen ja mielenkiintoisesti rakennettu. Mukana oli mysteeri ja hiukan jännitystä, muttei tämä ole varsinaisesti dekkari vaan ihan kaunokirjallisuuden puolelle menevä romaani.   

Emma Rous asuu nykyisin Englannissa ja aloitti täysipäiväisenä kirjailijana vuonna 2016. Sitä ennen hän työskenteli pieneläinlääkärinä 18 vuotta. Häneltä on ilmestynyt suomeksi ainakin yksi muu teos, Au pair, joka vaikutti myös mielenkiintoiselta. 


Täydelliset vieraat 

Tapahtumia kerrotaan kahdessa eri aikakaudessa. Kolmekymmentä vuotta sitten orpotyttö Beth on 14-vuotias, kun hänet tuodaan uuteen perheeseensä, väliaikaisesti tosin vain, sillä hänen tätinsä on kiireinen töidensä kanssa. Beth pääsee asumaan Raven Hallin isoon kartanoon, jossa asuu Averellin perhe. Perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi tytär Nina, joka on samanikäinen kuin Beth ja perhe toivoo tytöistä ystäviä. 

Beth ystävystyykin nopeasti Ninan kanssa ja nauttii olostaan kartanossa. Jotain outoa on kuitenkin tekeillä, sillä Nina on usein sairas ja Beth joutuu esittämään Ninaa Beth isoisälle, joka tulee ensimmäistä kertaa tapaamaan Ninaa. Sitten tapahtuu jotain kohtalokasta, mikä muuttaa tapahtumat täysin. 

Toisessa aikakaudessa, kolmekymmentä vuotta myöhemmin nuori näyttelijätär Sadie saa erikoisen työtarjouksen. Hänen tulee mennä erääseen kartanoon ja osallistua mysteeripeliin tietyssä roolissa. Hän saa tarkat ohjeet siitä, kuka hän on sekä matkalaukullisen vaatteita roolihahmolleen. Ilta ei kuitenkaan suju aivan kuin Sadie on ajatellut, sillä illan isännällä taitaa olla jotakin taka-ajatuksia. Miksi juuri kyseiset henkilöt on kutsuttu paikalle? 

Teos oli virkistävän erilainen ja tietysti pidin tästä mysteeripeli-ideasta. Itselläni ei oikeastaan ollut mitään ennakko-odotuksia kirjan suhteen ja yllätys olikin positiivinen. Suosittelen!

Teos:

Emma Rous: Täydelliset vieraat. Minerva Kustannus, 2021. Suomentanut: Maikki Soro. Äänikirjan kesto: 7 h 28 min. Äänikirjan kertoja: Karoliina Niskanen.


Lue myös:

Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: