Denise Rudberg / Neljä kertaa kosto - murhavyyhti yksityiskoulun ympärillä

Denise Rudberg on itselleni melko tuore löytö, enkä näemme tätäkään dekkarisarjaa osaa järjestyksessään lukea. Toivon, että tästä ole sen suurempaa haittaa, sillä satuin nappaamaan kirjastosta mukaan pari sarjan keskiosaa. Kyseessä on siis Rudbergin Marianne Jidhoff -sarja, jonka päähenkilönä toimii viisikymppinen Marianne. Sarjan teoksen ovat mielestäni melko lyhyitä ja nopealukuisia, tässä teoksessa oli vain 180 sivua. 

Aikaisemmin olen lukenut sarjan tällä hetkellä uusimman, kahdeksannen osan, johon pääset tutustumaan täältä:

Denise Rudberg: Kahdeksan askelta pimeässä

Denise Rudberg on yksi Ruotsin suosituimmista kirjailijoista, jonka Marianne Jidhoff -sarjaa on myyty miljoonia kappaleita. Teokset on mielestäni nimetty hauskasti niin, että jokaisen teoksen nimi kertoo monesko sarjan osa on kyseessä. Neljä kertaa kosto on siis luonnollisesti sarjan neljäs osa. 

Neljä kertaa kosto

Teos on mielenkiintoisesti rakennettu sillä siinä väläytellään vihjeitä menneisyydestä ja nykyisyydestä vuorotellen. Itse rikosvyyhti alkaa siitä, kun Ruotsin erään arvostetuimman yksityiskoulun puheenjohtaja Mikael murhataan. Koulua johtaa rautaisin ottein rehtori Jane Eden, jonka piti aloittaa Mikaelin kanssa yhteinen elämä ja molempien piti jättää omat nykyiset puolisonsa. 

Marianne kollegoineen selvittää henkilöiden nykysuhteita sekä menneisyyksiä ja salaisuuksia alkaa paljastua. Koulu on itsessään hiukan omalaatuinen järjestelmä ja sen lisäksi myös erityisesti Janen arvot ja kasvatusmallit ovat omanlaisensa. 

Teoksesta ei tullut mikään oma lempiteokseni, vaikka olihan tässä kaikki hyvät dekkarin ainekset kasassa. Henkilöhahmot eivät kuitenkaan vieneet sydäntäni, enkä kyllä yhtään päässyt syyllisenkään jäljille. Ihan kelpo teos.

Teos:

Denise Rudberg: Neljä kertaa kosto (Mellan fyra ögon). Into Kustannus,  2018. Suomentanut: Anu Koivunen.


Lue myös:Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: