Clare Pooley / Joka päivä laiturilla 5 - Ihastuttava tarina työpaikkamatkailun innoittamana

Bongasin Bookbeatista Clare Pooleylta tulleen uuden teoksen ja otin sen ehdottomasti samantien kuunteluun. Pooleyn teos Totuushaaste on yksi lempiteoksistani ja jäänyt hyvin mieleeni. Pooley kirjoittaa hyvin elämänmakuisia ja lämminhenkisiä teoksia, jossa on monia eri hahmoja ja heidän tarinansa. Tämäkään teos ei kyllä pettänyt.

Clare Pooley asuu Lontoossa ja on työskennellyt 20 vuotta mainostoimistossa ennen kirjailijan uraansa. Esikoisromaani Totuushaaste oli kansainvälinen menestys, joka voitti useita palkintoja  ja on käännetty jo lähes 30 kielelle. 
 Joka päivä laiturilla 5

Joka päivä laiturilla 5 on ihastuttava kertomus, joka sijoittuu hauskasti työpaikkamatkustamisen ympärille. Näet joka päivä samat naamat esimerkiksi junassa, mutta mitä todella tiedät heistä? 

Tarina alkaa siitä, kun eräs päivä yksi matkustajista vetää viinirypäleen henkeensä. Onneksi paikalla on sairaanhoitaja ja saa miehen pelastettua. Tämä luo matkustajien välillä ensimmäisen yhteyden, joka alkaa poikia lisää uusia tuttavuuksia. Lopulta porukka hitsautuu ystävyksiksi, joka auttaa toisiaan, ja joilla on merkittävä vaikutus toistensa elämään. 

Keskiössä on erityisesti yli viisikymppinen toimittaja Iona, joka pitää lehdessä "Kysy Ionalta" -palstaa. Hän on työpaikallaan aliarvostettu henkilö, mutta muut huomaavat hänen valovoimaisuutensa. Aikanaan hän onkin ollut oikein kuuluisa edelläkävijä ja seurapiirineito, jonka kuvat ovat komeilleet jokaisen lehden kannessa. 

Nyt Ionan työtoverit ovat nimenneet hänet dinosaurukseksi ja kokevat, ettei Iona ole enää ajan hermolla. Hän huomaa tilaisuutensa koittaneen uusien, erityisesti nuorempien, junatuttavuuksiensa myötä ja kyselee ratkaisuja palstalleen heiltä. Palsta nouseekin uuteen kukoistukseen ja myös muut huomaavat tarvitsevansa Ionan apua. 

Iona huomaa yhtäkkiä auttavansa muita junassa matkustavia ihmisiä elämässään eteenpäin, ja myös muista on apua toisilleen. Monet kaipaavat vain hiukan rohkaisua uskaltaakseen ottaa tärkeitä askelia elämässään eteenpäin.

Teos on kokonaisuudessaan hyvin kirjoitettu ja mielenkiintoinen. Henkilöt voi nähdä hyvin mielessään ja heidän elämäänsä pääsee kurkistamaan juuri sopivan verran. Hauska tarina, suosittelen!

Teos:

Clare Pooley: Joka päivä laiturilla 5 (The People on Platform 5). WSOY, 2022. Suomentanut: Ulla Selkälä. Äänikirjan kesto: 10 h 21 min. Äänikirjan lukija: Meri Nenonen. 


Lue myös:Kommentit

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: