Clare MacKintosh / Panttivanki - Kauhua yläilmoissa

Tutustuin aiemmin Clare MacKintoshin teokseen Tummat vedet, joka herätti kiinnostukseni hänen teoksiinsa. Myös hänen teostaan Panttivanki, on kehuttu kovasti ja kaiken kehumisen arvoinen teos onkin. Se nappaa mukaansa samantien ja on melkoisen jännittävä, oikeastaan jopa hiukan kauhea - joten se ei mielestäni sovellu kaikkein herkimmille. Jännitystä kaipaaville teos puolestaan on oikein sopiva!

Gummeruksen nettisivujen mukaan Clare MacKintosh on brittiläinen ja työskennellyt poliisina kaksitoista vuotta, muun muassa rikoksentorjuntayksikössä. Nykyisin MacKintosh asuu Walesissa ja toimii päätoimisena kirjailijana. Hänen teoksiaan löytyy suomennettuina nyt kuusi kappaletta.

Lue myös:

Clare MacKintosh: Tummat vedet Panttivanki

Teoksen päähenkilönä on Mila, joka työskentelee lentoemäntänä. Mila lähtee töihin uudelle pitkän matkan lentoreitille (Lontoo-Sydney), jonne lentomatka kestää lähes vuorokauden. Ennen lennon lähtöä valotetaan kuitenkin jonkin verran Milan perhe-elämää, tutustutaan hänen mieheensä Adamiin sekä viisivuotiaaseen tyttäreen Sophiehin. 

Jännitys alkaa kasvaa lennolla, kun eräs mies menehtyy. Hänen kädestään löytyy Sophien kuva. Mila on ihmeissään ja pian Mila saakin jo hyytävän kirjeen - tottele tai tyttäresi kuolee. Teoksessa vuorotellaan kotipuolen tapahtumien ja lentokoneen tapahtumien välissä. Jännitys kasvaa pikku hiljaa ja lopussa odottaakin kunnon show. 

En oikeastaan halua paljastaa juonesta enempää, teoksen teema on mielestäni aika kammottava ja jopa ahdistava, mutta juoni on hyvin rakennettu ja kerronta koukuttavaa. Salaisuuksia paljastuu menneisyydestä ja myös lentokoneen tapahtumien syy selviää hyvin. 

Suosittelen!

Teos:

Clare MacKintosh: Panttivanki (Hostage). Gummerus, 2021. Suomentanut: Marja Luoma.


Lue myös:

Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: