Carla Valentine / Agatha Christien murhat rikostutkijan silmin - kurkistus Christien teosten taakse

Carla Valentinen teos Agatha Christien teoksista on kyllä äärimmäisen mielenkiintoinen. Vaikka olen tiennyt Christien olleen melkoinen myrkkyasiantuntija, on hänen tietämyksensä kyllä ollut melkoinen muistakin asioista. Ehkä itselleni se kaikkein mielenkiintoisin näkökulma on kuitenkin ajatus siitä, että moni rikostutkintaa liittyvä asia on kuitenkin teosten ilmestymisaikana ollut vielä lapsen kengissä ja silti teokset toimivat edelleen erittäin hyvin - ilman monia nykyaikaisia tutkimusvälineitä. Carla Valentine käy teoksessaan läpi Christien teosten murhatapauksia ja niiden selvittelyä rikostutkijan näkökulmasta. Monissa teoksissa Christien tietämys on selkeästi lisääntynyt ja joitakin virheellisiä tietoja on uudemmissa teoksessa korjailtu - tieteen ja Christien tietämyksen lisääntymisen myötä. Arvostan kyllä kovasti sitä, kuinka paljon Christie on selkeästi tehnyt taustatutkimusta teoksiinsa liittyen. 

Toinen mielenkiintoinen seikka on surullisempi, nimittäin se tosiasia, että mitä seurauksia teoksilla on ollut. Myös murhien matkijoita tosielämässä on ollut. Toisaalta teokset ovat myös lisänneet ihmisten tietoutta hyvällä tavalla ja se on auttanut myös pelastamaan henkiä. 

Mikäli teema yhtään kiinnostaa tai aiot ryhtyä rikoskirjailijaksi, tästä teoksesta on varmasti sinulle iloa! 

Teos:

Carla Valentine: Agatha Christien murhat rikostutkijan silmin. Minerva Kustannus, 2022. Suomentanut: Juuso Arvassalo. Äänikirjan kesto: 11 h 11 min. Äänikirjan lukija: Anna Saksman.


Lue myös:

Kommentit

 1. Pakko kyllä varata heti täää kirja, että pääsee lukemaan!

  VastaaPoista
 2. Tätä kirjaa olisin ehdottomasti halunut lukea! Minua kiinnostaa itse kirjojen lisäksi se, millaista taustatyötä kirjailija tekee niiden eteen. Pitää katsoa, löytyy tätä kirja jossain täällä päin. Ainakin englanniksi tämän teoksen piisi olla olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Englanniksi pitäisi tosiaan ainakin löytyä, toivottavasti löydät sieltäkin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: