Cara Hunter / Jäljettömiin - Adam Fawley -dekkarisarjan jännittävä avaus

Luin viime vuonna Cara Hunterin teoksen Pimeyteen, joka osoittautui erittäin hyväksi. Tajusin vasta lukiessani, että käsissäni on dekkarisarjan toinen osa ja nyt (vihdoin) ehdin lukemaan Adam Fawley-sarjan ensimmäisen osa, Jäljettömiin. Kirjan teema on melko karu, kuten aina, kun puhutaan lapsiin kohdistuvista teoista, mutta tämä teos oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä, eikä liian pelottavaa tai ahdistavaa luettavaa.

Lue täältä sarjan toisen osan arvostelu täältä: Pimeyteen

Cara Hunter on brittiläinen kirjailija, jonka Adan Fawley -sarjaa on myyty vain briteissä yli miljoona kappaletta ja sarjan teosten käännösoikeudet on myyty yli 20 maahan. Tämä tieto ei ole kaikkein tuorein, joten todennäköisesti luvut ovat kasvaneet jo huomattavasti isommiksi. Varmaa siis on, että hänen teoksensa ovat kovassa suosiossa. 

Jäljettömiin

Teos alkaa siitä kun Oxfordilaisessa naapurustossa vietetään naamiaisjuhlia. Juhlien aikana isäntäperheen kahdeksanvuotias tytär katoaa. Tapausta selvittää etsiväkomisario Adam Fawley, joka alkaa jututtaa juhlissa olleita lukuisia perheitä. Yleensähän tällaisissa tapauksissa syyllinen löytyy lähipiiristä. Salaisuudet alkavat paljastua ja mielenkiintoinen kysymys on, oliko Daisy edes illalla juhlissa? Kiireinen perhe ei Daisystä ole tuntunut välittävän, ja surullista kyllä, vain olettanut tiettyjä asioita. 

Tapauksessa setvitään niin ystäväpiirin tapauksia, koulun roolia, vanhempien välisiä suhteita ja heidän salaisuuksiaan sekä tietysti mahdollisuutta lapsen hyväksikäyttöön ja myymiseen. Johtolankoja ja mahdollisuuksia on lukuisia ja huomataan myös, että Daisyllä itsellään oli lukuisia salaisuuksia. Mutta mitä hänelle lopulta tapahtui? 

Teosta lukiessa koki melkoista vuoristorataa. Välillä toivo heräsi, välillä odotti pahinta. Välillä keksi syyllisen, sitten totesi, ettei taidakaan olla oikeassa. En uskalla sanoa mitään muuta lopusta kuin, että suosittelen Cara Hunterin teoksia!


Teos: 

Cara Hunter: Jäljettömiin (Close to home). Otava, 2021. Suomentanut: Sirpa Parviainen. 


Lue myös:


Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: