Vuoden 2022 parhaat kirjailijat - kenen kirjat innostivat tänä vuonna?

On aika pysähtyä käymään läpi kulunutta kirjavuotta! Erityisen iloinen olen huomatessani, että olen löytänyt todella monta itselleni uutta kirjailijaa, joiden teokset ovat vieneet mukanaan.Päätinkin nostaa esiin kymmenen kirjailijaa, joiden teokset ovat jääneet positiivisessa valossa mieleeni. 

Tässä siis top kymppini:

1. Louise Penny & ihana Three Pines -dekkarisarja

Tämä kirjasarja on ehdottomasti yksi lemppareistani tältä vuodelta ja odotan jo jatkoa innolla. Sarja sijoittuu pieneen Three Pines -nimiseen kylään, joka on niin turvallinen, ettei edes ovia tarvitse lukita. Kylä on sen verran syrjäinen, että sinne pääsee vain eksymällä tai tietämällä missä kylä sijaitsee. 

Kuitenkin murhat alkavat seurata kylää ja sen lähiseutuja. Murhia ratkoo hurmaava Armand Gamache, joka rauhalliseen tyyliin selvittää rikoksen kuin rikoksen. Henkilöhahmo on kuitenkin inhimillinen, hänkin tekee virheitä. Sarja on tyyliltään leppoisaa cozy crimea, joten sarja sopii hyvin herkemmillekin. 

Lue täältä:

2. Sarah Lark

Sarah Lark ja hänen aivan loistava Uuteen-Seelantiin sijoittuva sarjansa, joka kertoo sukupolvien elämää yli sadan vuoden ajalta, on ehdottomasti yksi vuoden parhaista! Sarjan kolme ensimmäistä osaa (neljästä) ovat aikamoisia järkäleitä, mutta ne hujahtivat nopeasti kun tarinaan uppoutui niin kovasti. 

Lue täältä:

3. Nita Prose: Huonesiivooja

Hiukan erilainen dekkari teki minuun syvän vaikutuksen. Päähenkilö on sosiaalisesti hiukan kömpelö Molly, joka on tietysti helppo uhri kun etsitään syyllistä murhaan. Vai onko hän sitten syyllinen?

Lue täältä:


4. Sofie Sarenbrant: Emma Sköld -sarja

Jäin täysin koukuun Sarenbrantin vauhdikkaaseen Emma Sköld -sarjaan, joka koukuttaa osasta toiseen. 

Lue täältä:

5. Camilla Grebe

Greben teoksia ehdin lukea kaksi ja molemmat koukuttivat täysin. Ehdottomasti aion jatkaa hänen teostensa koluamista ensikin vuonna. Teokset ovat itsenäisiä rikosromaaneja, mutta ovat kirjasarja. Tajusin tämän tosin vastikään, sillä niissä on täysin eri hahmot. 

Lue täältä:

6. Natasha Lester

Natasha Lester kirjoittaa kauniita elämäntarinoita henkilöhahmoista, jotka voi nähdä elävästi mielessään. Paras hänen teoksistaan on mielestäni vielä Diorin salaisuus, vaikka en tiedä voiko näitä laittaa edes paremmuusjärjestykseen.

Lue täältä:

7. Robert Thorogood: Thamesjoen murhat

Tämä dekkari oli mielestäni hupaisa, sillä olen etsiskellyt neiti Marplemaista hahmoa ja tämän tyylistä dekkaria - sillä voihan dekkarikin olla hauska.

Lue täältä:

8. Kate Morton

Kate Mortonin teokset ovat vain niin hyviä, että ne piti ahmia kaikki! Jos Morton on sinulle vielä uusi tuttavuus, suosittelen aloittamaan esimerkiksi Hylätystä puutarhasta.

9. Frida Skybäck

Myös Frida Skybäck on loistava kirjailija, jonka hyvän mielen teoksiin kannattaa ehdottomasti tutustua!

10. Sophie Kinsella: Kuokkavieraana kotona

Sophie Kinsellan useimmat teokset ovat tietysti hauskoja, mutta moni itsenäinen teos Himoshoppaaja -sarjan jälkeen ei ole mielestäni ollut niin hyvä. Nyt kuitenkin hänen uutuutensa oli mielestäsi hupaisa ja tuntui hyvältä päästä jälleen Kinsellan hauskojen juttujen ääreen. Tällaiset hyvät hömppäkirjailijat ovat mielestäni harvassa, tai sitten en vain ole löytänyt heitä vielä!

Lue täältä:


Lupaavilta vaikuttavat myös:

Viveca Stenin uusi Åren murhat -sarja, jonka ensimmäisen osan, Lumen uhrit, ehdin lukea. Sarja vaikuttaa lupaavalta ja voisinkin kuunnella pian sen toisen osan.

Kristin Hannahilta ehdin lukea häneltä hiukan vanhemman teoksen Sisarten kesken, josta pidin. Odotankin innolla, että pääsen hänen muiden teosten kimppuun. 


Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: