Joulukuun TOP 3 - Hauskaa hömppää ja koukuttavia tarinoita

Joulukuu vierähti oikeastaan pääosin jouluteemaisten teosten parissa, minkä lisäksi sain luettua muutaman kirjan, jotka ovat odottaneet lukulistallani jo pidempään. 

Lukulistallani odottaneita teoksia ovat olleet muun muassa Sofia Lundbergin teokset sekä Viveca Stenin uuden Åren murhat -sarjan ensimmäinen osa. Erityisesti Stenin uusi sarja vaikuttaa mielestäni hyvältä ja odotan jo, että pääsen tarttumaan kyseisen sarjan toiseen osaa, joka ilmestyi nyt syksyllä. Pidempään lukulistallani on odottanut myös Kristin Hannahin teokset, joista sain nyt luettua teoksen nimeltä Sisarten kesken. Hannah vaikuttaa lupaavalta kirjailijalta, joten odotan innolla myös hänen teoksiinsa tutustumiinsa edelleen. 

Luin myös useita jouluteemaisia teoksia, jotka eivät nyt niin kovin innostaneet, mutta sopivat hyvin kausilukemiseksi. Oikeastaan kuukauden positiiviset yllättäjät ovat kuukauden TOP kolmoseenkin päässeet Sophie Kinsella hauska teos Kuokkavieraana kotona sekä Johanna Savolaisen erittäin koukuttava uutuus Minne kuljit maailmassa. Jos luet vain muutaman teoksen, valitset jompi kumpi näistä :)


1. Sophie Kinsella / Kuokkavieraana kotona (WSOY, 2022)

Teos alkaa pohjustuksella tilanteelle. Kukaan lapsista (aikuisista sellaisista) ei pidä isän uudesta naisystävästä, Kristasta, ja nyt isä on päättänyt vielä laittaa heidän lapsuudenkotinsa myyntiin. Krista järjestää talolle hyvästelyjuhlat, muttei perheen nuorin tytär Effie saa varsinaista kutsua juhliin. Niimpä hän jättää tulematta - kunnes muistaa talossa olevat lapsuudenaarteensa. Effie päättää mennä taloon hakemaan aarteensa juhlien aikana - salaa, sillä talo on melko iso ja täynnä piilopaikkoja. 

Kuokkavieraana piileskely ei ensinnäkään mene aivan kuin Effie oli ajatellut, ihan jo siksi, ettei Effie ole enää lapsen kokoinen, kuten talossa asuessaan ja monet piilopaikat ovat muuttuneet ahtaiksi. Myöskään hänen lapsuuden aarteensa eivät ole siellä missä hän ajatteli. Hauskoja kommelluksia siis riittää ja pidinkin teoksesta paljon.

2. Johanna Savolainen / Minne kuljit maailmassa (Kustannus-Mäkelä, 2022)

Teos on mielenkiintoisesti rakennettu. Vuonna 2004 abiturientti Maria Laine katosi Kotkan keskustasta. Jäljelle jäi vain hänen käsilaukkunsa, jossa oli runo. Nyt, seitsemän vuotta myöhemmin, sama ystäväporukka kokoontuu tupaantulijaisiin ja sattuu onnettomuus, jossa eräs juhlijoista kuolee. Juhlien vieraat koostuvat Marian vanhoista ystävistä, luokkalaisista ja koripallon joukkuetovereista, jotka ovat aikanaan muodostaneet hyvin läheisen piirin. Ovatko menneisyyden haamut palanneet jälleen kummittelemaan?

Voi että, jotenkin kirja nappasi mukaansa heti ensimmäiseltä sivulta. Toki katoavien ihmisten mysteerit ovat oma heikkouteni, joista innostun lähes poikkeuksetta. Teos on kuitenkin hyvin rakennettu. Se vihjaa monen eri tapahtumaketjun ja syyllisen mahdollisuuteen, ja saa arvailemaan eri lopputuloksia. Loppu oli riittävän yllättävä, jonkin verran sentään hoksasin kirjan edetessä mahdollisesta lopputuloksesta. Näitä teoksia lisää!

>> Lue lisää


3. Kristin Hannah / Sisarten kesken (WSOY, 2020)

Sisaruksista vanhempi, Meghann, on 42-vuotias avioeroihin erikoistuva juristi. Hän on työssään erittäin menestyvä, eikä pitkiä päiviä painavalle Meghannille jää aikaa kuin irtosuhteille. Lisäksi Meghann käy terapeutilla käsittelemässä omia asioitaan, mutta erityisesti sisarussuhde on asia, joka häntä selvästi vaivaa, muttei Meghann halua puhua siitä.

Pikkusisko Claire asuu puolestaan pikkukaupungissa ja on 35-vuotias yksinhuoltaja. Hän huolehtii isänsä kanssa lomakeskuksesta ja näin Meghannin mielestä antaa oman elämänsä valua hukkaan. Eräänä iltana Claire tapaa kuitenkin elämänsä miehen ja he päättävät mennä pikaisella aikataululla naimisiin. Claire soittaa myös Meghannin paikalle.

Meghannin omassa elämässä asiat puolestaan alkavat mennä pieleen ja hänet määrätään lomalle. Ja mikä olisikaan Meghannille parempaa lomatekemistä kuin lähteä järjestämään pikkusiskonsa häät!

>> Lue lisää


Kommentit

  1. Olet kyllä kova lukija :) Kun tarvitsen lukuvinkkejä, niin poikkean täällä. Hyvää vuoden vaihteen aikaa sinulle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos jälleen vinkeistä! Viimeisin kirja kuulostaa oivalta lomalukemiselta, jota juuri nyt kaipaan :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: