Satu Rämö / Hildur - Rikosten selvittelyä Islannin ihanissa maisemissa

Pakkohan se oli itsekin tarttua tähän monessa paikassa hehkutettuun uutuusdekkariin. Dekkareita paljon lukevana tykästyin heti teoksen miljööseen. Kaunis ja luminen Islanti toi kirjaan heti oman lisämausteensa ja sitä oli ihana kuunnella sekä tietysti kuvitella mielessään. 

Teos on Satu Rämön esikoisteos ja sellaiseksi erittäin hyvä. Esikoisteokset kun aina ovat mitä ovat. Rämö nykyisin Islannissa asuva on suomalainen kirjailija, viestintäalan yrittäjä ja sosiaalisen median vaikuttaja.  Hildur

Teos vie meidät Islantiin, Ísafjörðurin kylään, joka sijaitsee Länsivuonoilla. Hildur toimii kylän ainoana
rikostutkijana ja on erikoistunut kadonneita lapsia koskeviin tapauksiin. Tämä on Hildurille luonnollinen valinta, sillä teoksen myötä kerrotaan myös hänen omien pikkusisarustensa katoamisesta - eikä Hildur ole luopunut etsinnöistä vieläkään.

Hildurin lisäksi teoksen yksi päähenkilöistä on suomalainen Jakob, joka saapuu Islantiin poliisivaihtoon. Jakob ei ole kovin kokenut poliisi vielä, vaikka onkin jo elämää nähnyt. Jakobin yksi hellyyttävimmistä piirteistä on hänen rakkautensa villapaitojen neulomiseen ja Jakob vetääkin puikot esiin aina kun pystyy.

Teoksen tutkittava tapaus paljastuu, kun tuhoisa lumivyöry vie mukanaan monia kesämökkejä. Myös poliisit lähtevät pelastustehtäviin, mutta eräästä mökistä löytyykin murhattu mies. Tämä ruumis ei jää ainoaksi ja jokaisen suusta löytyy vaaleita hiuksia. Mitä tämä tarkoittaa ja mitä murhaaja haluaa viestiä? 

Kokonaisuudessaan teoksesta jäi hyvä mieli ja pidin erityisesti Islanti-teemasta. Varsinaiset kuolemantapaukset ja niihin liittyvä tutkinta ei puolestaan ollut niin koukuttava ja vetävä kuin olisi voinut olla. Loppuratkaisu olisi voinut olla parempikin. Pidän kuitenkin kovasti Rämön tavasta kirjoittaa ja punoa juonta, todennäköisesti tartun häneltä jatkossakin ilmestyneisiin teoksiin. 

Teos:

Satu Rämö: Hildur. WSOY, 2022. Äänikirjan kesto: 11 h 20 min. Äänikirjan lukija: Sanna Majuri.   

  
Lue myös:

Kommentit

 1. Tykkäsin tosi paljon Hildurista. Samoin tykkäsin Rämön teoksesta Talo maailman reunalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kyllä mielenkiinnolla mitä muuta Rämöltä ilmestyy!

   Poista
 2. Oli kiva lukea, miten sinä koit kirjan. Minulle se oli viiden tähden kokemus äänikirjana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen kokee niin eri tavalla kyllä! Ihanat oli Islannin maisemat :)

   Poista

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: