Max Seeck / Mefiston kosketus - Daniel Kuisman ja Annikan seikkailut jatkuvat

Max Seeckin teokset ovat roikkuneet pitkään lukulistallani ja NYT päätin vihdoin ottaa ne luettavakseni. Sarjan ensimmäisen osan, Hammurabin enkelit, arvostelun pääset lukemaan täältä. Sehän oli erittäin hyvä, vauhdikas ja en ihmettele sen olleen arvostelu- ja myyntimenestys. Mefiston kosketus on aikaisemman teoksen itsenäinen jatko-osa, mutta sanoisin, että ensimmäinen teos kannattaisi lukea ennen tätä, jotta lukukokemus täydentyy. 

Max Seeck on esittelytekstin mukaan helsinkiläinen markkinointialan yrittäjä, kirjailija ja käsikirjoittaja, jonka esikoistrilleri, eli jo aiemmin mainittu Hammubarin enkeli, ilmestyi vuonna 2016. Suomen dekkariseura valitsi teoksen Vuoden esikoisdekkariksi ja sen käännösoikeudet on myyty ainakin Saksaan, Viroon ja Islantiin. 
Mefiston kosketus

Teos jatkaa Hammurabin enkeleiden tarinaa, sillä kuolleeksi luultu Jare onkin elossa. Hammurabin enkeleisssähän Jare Westerlund työskenteli Kroatiassa Zagrebin suurlähetystössä kunnes katoaa. Westerlund todetaan syylliseksi mitä moninaisempiin rikoksiin, mutta lopulta menehtyy. Nyt Westerlund nostetaan jälleen elävien kirjoihin ja hänen todetaan paenneen väärennetyllä passilla Ruotsiin. Jäljet päättyvät Tukholman lentokentälle, ja häntä etsimään lähtevät luonnollisesti aikaisemmasta teoksesta tutut Daniel Kuisma ja Annika. 

Tällä kertaa tutkimukset vievät pitkälti Jaren menneisyyteen ja kertovat erityisesti tarinaa siitä, kuinka Jaresta kasvoi sellainen kuin hän on. Siis psykopaatti, joka käyttää ihmisiä häikäilemättä hyväkseen omina pelinappuloinaan. Tämänkin teoksen juoni on lopulta melkoinen vyyhti, joka johtaa tiensä moniin eri maihin ja maanosiin. Lopussa on jännitystä kerrakseen, mutta kuoleeko paha vihdoin?

Pakko myöntää, että alkuun olin hiukan pettynyt, että sama tarina jatkui niin vahvasti. Alku tuntuikin hiukan tylsältä, mutta mielenkiintoa toi sukellus Jaren lapsuuteen ja kasvuoloihin. Loppu puolestaan oli aika tapahtumarikas, ehkä jopa liiankin monimutkainen. Tämä teos ei varsinaisesti yllä suosikkeihini, mutta en ihmettele, että monet Seeckin kirjailijan lahjoja hehkuttavat. Aion itsekin jatkaa seuraavaan osaan, sillä olen utelias siitä, miten Seeckin suositut teokset jatkuvat.    

Teos:

Max Seeck: Mefiston kosketus. Tammi 2017.

Lue myös:

Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: