Elly Griffiths / Käärmeen kirous - Ruth Galloway -sarjan neljäs osa

Ruth Gallowayn matka jatkuu. Elly Griffithsin omalaatuinen hahmo Ruth Galloway on herättänyt mielipiteitä puolesta ja vastaan. Kirja-arvosteluita lukiessani olen huomannut, että toiset ovat jääneet täysin hänen pauloihinsa, mutta toiset eivät pidä hänestä ollenkaan. Omasta puolestani voi sanoa, että on todella vaikea päättää pidänkö näistä teoksista vai ei. 

Hyvää teoksissa on se, että teosten teemat eivät ole kovinkaan perinteisiä. On erittäin mielenkiintoista, että Ruth on arkeologi ja luuasiantuntija, mikä tuo täysin oman näkökulmansa ratkaistaviin rikoksiin. Niissä ei tosin välttämättä aina ole hirveästi johtolankoja lukijalle jaettavaksi, sillä menneisyysnäkökulma on vahva. Kirjat ovat kuitenkin erittäin opettavaisia ja niissä on mielenkiintoista tietoa. Se mikä teoksissa hiukan turhauttaa on se, että Ruth on hiukan omanlainen persoonansa ja teoksissa ruoditaan paljon hänen henkilökohtaista elämäänsä sekä ulkonäköasioita. Vakaa aikomukseni on kuitenkin ajan saatossa kuunnella kaikki sarjan teokset, niitähän on ilmestynyt jo kolmetoista kappaletta tähän mennessä - ja lisää on tulossa. 

Käärmeen kirous on sarjan neljäs osa ja aiempiin osiin pääset tutustumaan täältä: 
Käärmeen kirous

Tämä sarjan osa on tähän astisista mielestäni paras. Teos alkaa siitä, kun paikallisen museon työntekijä löytyy kuolleena erittäin vanhan arkun ääreltä. Ruth Galloway oli juuri matkalla museolle arkun avaamistilaisuuteen ja löytää menehtyneen miehen. Tapausta tutkimaan saapuu jälleen komisario Harry Nelson. Myös Ruthin asiantuntemusta tarvitaan, sillä museo on saanut uhkauskirjeitä, joissa on vaadittu palauttamaan alkuperäisasukkaiden luut takaisin synnyinsijoilleen - muuten museota uhkaa käärmeen kirous. 

Tutkinta vie useampaan suuntaan ja uusi salaperäinen kuolema antaa lisää ajateltavaa. Onko kyseessä todella kirous vai jokin muu? Mitä salaisuutta halutaan vaalia näin kovasti? 

Pidin tästä teoksesta, vaikkakaan en aina jaksa kuunnella kaikkea höpötystä Ruthin henkilökohtaisesta elämästä. Pakko kuitenkin myöntää, että mitä enemmän sarjaa luen, sitä tutummalta Ruth ja monet muut henkilöhahmot alkavat tuntua, mikä on hyvä asia. Tapausten mielenkiinto on vaihdellut sarjan edetessä, mutta tässä tapaus ja juonen eteneminen oli mielestäni hyvin onnistunut. Ja teosten lopuissa jännitystä kyllä piisaa, kuten myös tässäkin tapauksessa!

Teos:

Ruth Galloway: Käärmeen kirous (A Room Full of Bones). Ruth Galloway -sarja, 4. osa. Tammi, 2018. Suomentanut: Anna Kangasmaa. Äänikirjan kesto: 10 h 35 min. Äänikirjan lukija: Krista Putkonen-Örn.

 

Lue myös:

Kommentit

Suositut: