Camilla Grebe / Ajasta ikuisuuteen - Koukuttava rikosdraama perheidyllissä

Camilla Grebe on itselleni suhteellisen tuore löytö ja Ajasta ikuisuuteen on vasta toinen teos, johon häneltä tartun. Pidän kuitenkin kovasti Greben tyylistä kirjoittaa ja punoa juonta. Ne nostavat esiin tärkeitä teemoja, mutteivät ole kuitenkaan liian pelottavia omaan makuuni. Pidinkin kovasti myös tästä teoksesta ja ahmin sen nopeasti. 

Camilla Grebe on useasti palkittu teoksistaan ja nimitetty myös pohjoismaiden parhaaksi rikoskirjailijaksi. Kahden teoksen perusteella sanoisin, että hän on palkintonsa ehdottomasti ansainnut. Aikaisemmin olen lukenut häneltä teoksen Veteen piirretty viiva, joka on myös yksi viime aikojen parhaista lukemistani teoksista. Sen arvostelun pääset lukemaan täältä: 

Camilla Grebe: Veteen piirretty viiva Ajasta ikuisuuteen

Ajasta ikuisuuteen -teoksessa kuljetaan kahdessa eri ajassa. Nykyhetkessä Lykke Andersenia epäillään murhasta - oikeastaan hän on itse tullut tunnustamaan tekonsa. Lykke on äiti, kuuluisan kirjailijan vaimo ja menestynyt kustannustoimittaja, joka on nyt menettänyt entisen elämänsä ja vapautensa. Hän suostuu kuitenkin puhumaan tapahtumista vain yhdelle henkilölle, rikoskomisario Manfred Olssonille, joka hälytetään lomaltaan hätiin. 

Nykyajan tapahtumia valotetaan kahdeksan vuoden takaisten tapahtumien kautta. Tällöin Lykken ja hänen kirjailijamiehensä järjestämien rapujuhlien jälkeen eräs vieraista löydettiin kuolleena pihamökistä. Kuollut oli Lykken poikien ystävä, nuori teini-ikäinen tyttö, jonka todettiin tulleen murhatuksi. Mökissä oli vain kuollut nuori tyttö sekä Lykken kaksi teini-ikäistä poikaa. Poikia hiillostettiin poliisiasemalla pitkään, sillä syyllisen täytyi todisteiden mukaan olla jompi kumpi heistä. 

Teoksessa ratkaistaan yhtä aikaa menneisyydessä tapahtunutta murhaa sekä valotetaan sen kautta nykyhetken tapahtumia. Juoni on mielestäni erittäin hyvä ja jäin siihen täysin koukkuun. Grebe kirjoittaa elävästi ja teos soljuu hyvin eteenpäin paljastaen salaisuuksia sekä menneisyydestä että nykyhetkestä vuorotellen. Pidin siis teoksesta erittäin paljon, suosittelen!

Teos:

Camilla Grebe: Ajasta ikuisuuteen (Välkommen till evigheten). Gummerus, 2022. Suomentanut Sari Kumpulainen. Äänikirjan kesto: 10 h 56 min. Äänikirjan lukija: Krista Putkonen-Örn. 


Lue myös:
Kommentit

 1. Tämä on lempparisarjani. Olen lukenut kirjan, mutta bloggaus tulee myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse asiassa hoksannutkaan, että tää on ihan sarja! :D pitääpä tutustua muihinkin!

   Poista
 2. Taitaa olla uusi sarja minulle. Kiitos taas vinkistä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: