Sofie Sarenbrant / Suojelusenkeli

Sofie Sarenbrantin teos Suojelusenkeli on hänen Emma Sköld -sarjan yhdeksäs ja uusin teos. Kuuntelin tämän itse asiassa jo aiemmin syksyllä, mutta sen arvostelu jäi roikkumaan puolivalmiina. Olen tykännyt erittäin paljon tästä sarjasta ja harmittaa, kun sain sen päätökseen tältä erää. Sarjan parhaimmat teokset ovat kuitenkin sen kaksi ensimmäistä osaa, vaikka vauhtia ja juonenkäänteitä riittää senkin jälkeen - kuten myös tässä sarjan osassa. Tekstin alta löydät linkit sarjan muiden osien arvosteluihin. 

Suojelusenkeli alkaa siitä, kun Emman työpari Krille on kadonnut. Emma on kuitenkin päättänyt löytää hänet, elävänä tai kuolleena. Krille on ollut kateissa jo pitkään, useita kuukausia ja todennäköisyys löytää Krille elossa on äärimmäisen pieni. Emma löytää kuitenkin johtolankoja, sillä myös Krille sisko on kadonnut. Siskon menneisyydestä alkaa paljastua lopulta asioita, jotka vievät Emmaa eteenpäin etsinnässä. 

Samaan aikaan Emma saa tutkittavaksi toisen tapauksen, sillä hylätystä mielisairaalasta löytyy ruumis. Kuten sarjan teoksissa on tapana, yhdistyvät kaikki tapaukset lopulta yhdeksi.  

Kokonaisuudessaan olen tykänyt tästä sarjasta erittäin paljon! Sarjan osat linkittyvät mielestäni erittäin paljon toisiinsa, joten suosittelen aloittamaan sarjan ensimmäisestä osasta. 

Teos:

Sofie Sarenbrant / Suojelusenkeli (Skyddsängeln). Emma Sköld -sarja, 9.osa. WSOY, 2022. Suomentanut: Helene Bützow. Kuunneltu Bookbeatista. Äänikirjan lukija: Satu Paavola. Äänikirjan kesto: 9 h 38 min. 

Kommentit

Suositut: