Lucy Foley / Avain

No tämähän oli koukuttava teos! Lucy Foleyn mysteeritrilleriksi luokiteltu teos "Avain" valikoitui kuunteluun sattumalta, enkä olisi malttanut pitää taukoja ollenkaan. 

Teos alkaa siitä, kun pariisilaisessa ylemmän luokan kerrostalossa asuva Ben saa viestin siskopuoleltaan - hän on tulossa käymään Englannista ensimmäistä kertaa. Ben jättää siskolleen ääniviestiä, jolloin hän kuulee jonkun astuvan sisään kotiinsa, omilla avaimillaan. Kun sisko, Jess, saapuu kerrostalon alaovelle, ei Ben vastaa viesteihin. 

Portinvartija, hiukan omalaatuinen vanha nainen, ei päästä Jessiä sisälle. Portinvartija tietää, että talossa tapahtui jotain kamalaa. Jess ujuttautuu lopulta sisälle taloon, eikä Beniä näy missään. Mystisestä talosta alkaa löytyä outoja asioita, kissan pannassa on verta, seinän takaa löytyy salarappuset ja mikä oudointa, talon asukkaat käyttäytyvät todella kummallisesti. 

Jess alkaa selvittää asiaa, missä Ben on ja mitä talon asukkaat oikein salaavat. Jokaisella talon asukkaalla tuntuu olevan jonkinlainen suhde Beniin sekä jokin salaisuus.  Ja kuka oli hän, joka saapui Benin asuntoon omilla avaimillaan? 

No siis tämähän oli hyvä. Talon asukkaiden outoudet, salaperäinen vanha kerrostalo ja hävinnyt veli - tarvitseeko hyvä kirja muuta? Myös lopputulos oli kaikkea muuta kuin itsestään selvä. Tavallaan toivoin, mutten silti arvannut. Lue tai kuuntele ihmeessä!

Teos:

Lucy Foley: Avain ((The Paris Apartment). Otava, 2022. Suomentanut: Elina Koskelin. Äänikirjan kesto: 11 h 35 min. Äänikirjan lukija: Sanna Majuri.

Kommentit

Suositut: