Kirja-arvostelu: Elly Griffiths / Jyrkänteen reunalla

Lähdin nyt syksyn saapuessa kuuntelemaan Elly Griffithsin Ruth Galloway -sarjaa, joka kertoo pätevästä, mutta hiukan omalaatuisesta arkeologista. Ruthin hahmo ja kirjasarja taitaa kuulemani mukaan jakaa hiukan mielipiteitä, sillä on tosifaneja sekä niitä, jotka eivät sarjasta vakuutu yhtään. Kumpaan kastiin kuulun? En oikein vielä tiedä. Jollain tavalla sarjan teema ja arkeologitaustaisuus ovat mielenkiintoisia ja sen vuoksi odotan mielenkiinnolla miten sarja etenee. 

Tutustu halutessasi ensin aiempiin osiin:

Elly Griffiths: Januksen kivi (Ruth Galloway -sarja, 2. osa) 

Sarjan kolmas osa "Jyrkänteen reunalla" ei mielestäni ole mikään menestys. Toisaalta teema on ihan mielenkiintoinen. Meri kaivertaa rantakalliota vuosi vuodelta ja paljastaa eräänä päivänä altansa luita. Paikalle kutsutaan luiden asiantuntija Ruth ja tutkimukset paljastavat luiden olevan jo vanhempia. Tutkimukset johdattavat etsijät toisen maailmansodan aikoihin. 

Tutkimukset saavat aikaan tapahtumia myös nykyajassa ja uusia ruumiita tulee. Kuka haluaa, ettei vanhoja tapahtumia saada koskaan selville? 

En jotenkin innostunut sarjan tälle osalle. Edelleen Ruthin ja Nelsonin henkilökohtaisen elämän kerrontaa on paljon ja jotenkin menin sekaisin tapauksen tutkinnassa. Tämä sarjan osa kannattaisikin mielestäni lukea. Sillä eihän nämä kuitenkaan hullumpia ole! Koen kuitenkin tiettyä mielenkiintoa Ruthin hahmoa kohtaan, sillä on kiva, kun kyseessä ei ole mikään ihan perusdekkarisarjan. Siksi jatkan vieläkin eteenpäin ja katson millaisia tapauksia siellä saadaan selvittelyyn!

Teos: 

Elly Griffiths: Jyrkänteen reunalla (The House at Sea's End). Ruth Galloway -sarja, 3. osa). Tammi, 2019. Suomentanut: Anna Kangasmaa. Äänikirjan kesto: 11 h 7 min. Äänikirjan lukija: Krista Putkonen-Örn.



Kommentit

Suositut: