Karen M. McManus / Yksi meistä on seuraava

Kuuntelin aikaisemmin Karen M. McManuksen teoksen Yksi meistä valehtelee, josta innostuneena kuuntelin häneltä myös seuraavan teoksen: Yksi meistä on seuraava. Se jatkaa aiemmin mainitun kirjan henkilöiden parissa, mutta äh, ei ollut yhtä hyvä kuin aikaisempi. Syy oikeastaan on se, että kyseisen tapauksen sijaan, teos keskittyy liikaa teinien draamoihin ja elämiin ja koin olevani tälle ehkä liian vanha. Itse teos sikäli on kyllä hyvä, eli jos olet nuorempi tai nuorekkaampi, tartu ihmeessä tähänkin teokseen!

Tällä kertaa kaupunkiin on ilmestynyt uusi peli, Totuus vai tehtävä. Kaupungin nuoret saavat viestejä, joissa peliä ohjataan. Pelin myötä nuoret joutuvat suorittamaan erilaisia tehtäviä tai heistä paljastetaan melko julmiakin totuuksia. 

Peli jatkuu, kunnes eräs nuori menehtyy oudossa tapaturmassa. Liittyykö tapahtumat jotenkin peliin? Tapahtumien jälkeen teoksessa siirrytään muihin maailmoihin ja seuraamaan nuorten tavallista arkea. Kunnes loppupuolella jälleen alkaa tapauksen tarkempi selvittely. Paljastuu nimittäin video, joka näyttää, mitä tuona iltana oikein tapahtui. 

Teoksen lopu kyllä täytti odotukseni, sillä aivan viime metrit olivat yllättäviä kaiken draaman jälkeen. Se kruunasin kyllä teoksen, vaikka kokonaisuus ei ollut yhtä hyvää tarinaa. 

Teos:

Karen M. Mc Manus / Yksi meistä on seuraava (One of Us is Next). WSOY, 2020. Suomentanut: Inka Parpola. Äänikirjan kertoja: Anniina Piiparinen. Äänikirjan kesto: 11 h 8 min. 


Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: