Juno Dawson / Mallikappale

Tämä oli mielenkiintoinen teos. Tykkään lukea erilaisia elämäntarinoita ja telkkarin Huippumalli haussa -sarjan innoittamana kuunteluun valikoitui Juno Dawsonin teos Mallikappale. 

Teoksen päähenkilönä on nuori Jana Novak, joka bongataan mallitoimiston listoille koulun huvipuistoretkeltä. Hänestä kuoritaan melko nopeasti kansainvälinen huippumalli, joka pääsee pian näkemään myön alan likaisen puolen. 

Selviytyäkseen hän turvautuu lääkkeisiin, mutta sisukas ja sanavalmis nuori ei lopulta jää vain alan armoilla vaan ottaa asiat omiin käsiinsä. Lopputulos onkin mielenkiintoinen, sillä Janasta kuoriutuu melkoinen tärkeiden asioiden puolesta puhuja. 

No, tarina ei varmaan kaikkia kiinnosta, mutta oli mielestäni koukuttava ja mielenkiintoinen. Kauneuden takana piilee melkoisen paljon rumaa ja seurasin paljastuksia mielenkiinnolla. Teos on mielestäni myös hyvin kirjoitettu, sen kuunteli melko nopsakasti muutamassa illassa.

Teos: Juno Dawson / Mallikappale. Gummerus, 2020. Suomentanut: Aura Nurmi. Äänikirjan kesto: 11 h 50 min. Lukija: Anniina Piiparinen.


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut: