Helene Steen / Herrasväen kerroksissa

 *pr-tuote saatu kustantajalta

Helene Steenin teos Herrasväen kerroksissa jatkaa hänen Parempaa väkeä -kirjasarjaa. Sarjasta on aikaisemmin ilmestynyt yksi osa, Paikka hyvässä perheessä. Pakko myöntää, etten ole kyseistä teosta lukenut ja sen lukeminen olisi voinut auttaa saamaan myös tästä teoksesta vieläkin enemmän irti, kun henkilöihin olisi tutustunut jo aikaisemmin. 

Helene Steen on suomalainen filosofian maisteri ja perheenäiti, joka nykyisin asuu Englannissa. Steen on itselleni uusi tuttavuus ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten tämä sarja etenee. Kirjasarjaa on kuvailtu esimerkiksi Downton Abbeyn tai Enni Mustosen faneille sopivana.

Herrasväen kerroksissa

Teos sijoittuu 1930-luvun puoliväliin. Sen päähenkilönä on Anni, joka on aikaisemmin toiminut palvelustyttönä. Anni kokee melkoisen luokkanousun, sillä teoksen alussa hän palaa Englannin matkaltaan rouvana herrasväen joukkoon. Kaikki eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä asiaan ja pariskunta palaa nopeasti Suomesta takaisin Englantiin. 

Englannissa Annia odottavat uudet seikkailut ja tutustuminen uudenlaiseen seurapiirielämään. Yksinäinen Anni löytää itsensä Lontoon klubeilta, tutustuu uusiin ihmisiin ja palkkaan itselleen oman palvelustytön. Pohjimmiltaan Anni kuitenkin muistaa juurensa, vaikka uusia kokemuksia elämään tuleekin.

Päiväkirjamainen teos


Teos on kirjoitettu Annin päiväkirjaksi, mikä tuo kirjaan mielenkiintoisen näkökulman. Ikäänkuin olisi itse Annin kanssa hänen päänsä sisässä tutustumassa uuteen hienostoelämään. Ehkä kuitenkin Annin tarina jää mielestäni jotenkin vajaaksi, mutta se voisi aueta enemmän mikäli lukisi sarjan ensimmäisen osan. Anni on kuitenkin henkilöhahmona miellyttävä, ehkä hiukan naiivi. Teos kuvastaa hänen kasvuaan ja elämänmuutostaan. Kokonaisuudessaan lämminhenkinen tarina.

Teos: 

Helene Steen / Herrasväen kerroksissa. Minerva kustannus, 2022. 

Kommentit

  1. Kiitos kirjavinkistä. Olen täältä poiminut jo usemman talteen :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut: