Syyskuun TOP 3

Syyskuussa lukemistani ja kuuntelemistani teoksista voisi valita useampiakin hyviä teoksia kuin kolme, mutta toisaalta kärkikolmikko on aika nopeasti selvillä. Löysin nimittäin loppukuusta useampia teoksia minulle uusilta kirjailijoilta, jotka veivät täysin mennessään. 

Romaanien puolella tosin pohdin, annanko maininnan Natasha Lesterille, Frida Skybäckille vai Lucy Diamondille, jotka kaikki tarjoavat viihdyttäviä romaaneja. Suosittelen lukemaan kaikki Natasha Lesterin suomennetut teokset: Pariisin ompelijatar, Diorin salaisuus sekä Ranskalainen valokuvaaja. Tällä kertaa voiton vei kuitenkin Frida Skybäck, sillä hänen uutuuttaan olen odottanut kovasti. 

Maininnan arvoinen on ehdottomasti myös Sofie Sarenbrantin huikea Emma Sköld -sarja, jonka uusimpia teoksia sain luettua/kuunneltu tässä kuussa. Olen kuitenkin Sarenbranttia hehkuttanut jo niin paljon, että tällä kertaa annan muille tilaa kärkikolmikossa. Aloitin myös Elly Griffithsin Ruth Galloway -sarjan vastikään ja innolla odotan sen etenemistä. 

Jos olisin valinnut vielä top nelosen, olisi se ollut ehdottomasti Nelli Hietalan Maailmanlopun kahvila. Tämä teos yllätti minut positiivisesti!


1. Robert Thorogood: Thamesjoen murhat (Siltala, 2022)

Tämä oli pitkästä aikaa dekkari, jonka ei olisi halunnut päättyvän. Robert Thorogoodin neiti Marplemainen päähenkilö vei kyllä ainakin miut mennessään!

Thamesjoen murhat teoksen päähenkilönä on lievästi sanottuna utelias 77-vuotias Judith Potts, joka asuu Thamesjoen varrella. Eräänä iltana tavanomaisella jokiuinnillaan hän joutuu kuitenkin todistamaan naapurinsa murhaa. Judith on melko heti varma syyllisestä, muttei poliisi tunnu uskovan häntä. Ja eihän se auta, kuin ottaa tapaus itse selvityksen alle.


>> Lue lisää täältä.


 

2. Frida Skybäck: Lukupiiri maailman laidalla (WSOY, 2022)

Teoksen päähenkilöinä ovat oikeastaan sisarukset Patricia ja Madeleine. Vuonna 1987 Madeleine lähti Ruotsiin Ljusskäriin työskentelemään vapaaseurakunnassa vuodeksi, mutta jo muutaman viikon päästä Madeleine ilmoitettiin kadonneeksi. Madeleinen kerrottiin hypänneen Malmöön menevään bussiin, mutta sen jälkeen Madeleinesta ei kukaan ole kuullut mitään.

Nyt, kolmekymmentä vuotta myöhemmin eli vuonna 2019, Patricia saa postissa korun, jonka hän tunnistaa Madeleinen koruksi. Patricia päättää matkustaa yhdysvalloista Ruotsiin tutkimaan vielä kerran, mitä hänen siskolleen oikein tapahtui. Paikan päällä hän tutustuu paikalliseen lukupiiriin, joiden ihanien naisten elämään teoksessa päästään myös tutustumaan. Naiset auttavat häntä myös selvittämään, mitä paikkakunnalla vuosikymmeniä sitten oikein tapahtui.

Tapahtumia kerrotaan myös toisessa aikakaudessa, Madeleinen näkökulmasta. Madeleinen tarinaa ja tapahtumia avataan 1987 vuodelta. Mitä Madeleine teki Ruotsiin saavuttuaan ja keihin hän tutustui. Salaisuuksia avataan pikku hiljaa teoksen aikana.

>> Lue lisää täältä.
 

3. Karen M. Mcmanus: Yksi meistä valehtelee (WSOY, 2018)

Teos alkaa siitä, kun viisi nuorta oppilasta jää jälki-istuntoon. Jälki-istuntoon ovat valikoituneet melko toisilleen tuntematon porukka, joka hämmentyy luokan ulkona tapahtuvasta kolarista. Vielä enemmän hämmennystä aiheuttaa kuitenkin se, että yksi jälki-istunnon nuorista saa allergiakohtauksen ja kiidätetään sairaalaan. Sairaalaan tullessaan nuori on jo kuollut, eikä häntä ehditty pelastaa. 

Tapausta tutkitaan, sillä kuolleella pojalla, Simonilla, oli maapähkinäallergia ja hän oli tarkka syömisistään. Maapähkinäöljyä löytyy luokkahuoneessa olleesta vesilasista ja näin kaikista jälki-istunnossa olleista tulee murhaepäilyjä. Nopeasti paljastuu, että Simon oli juuri aikeissa julkaista pahoja juoruja jokaisesta luokassa olleesta nuoresta - heillä jokaisella on siis motiivi.

>> Lue lisää täältä.
Kommentit

Suositut: