Kirja-arvostelu: Sofie Sarenbrant / Syntipukki

Sofie Sarenbrant on itselleni melko tuore kirjailijalöytö, vaikka hänenkin suositussa Emma Sköld -sarjasta onkin ilmestynyt jo lähes kymmenen teosta. Sarjan kirjojen on mainostettu olevan itsenäisiä, mutta tästä täytyy olla eri mieltä. Teoksissa käsitellään aina paljon vanhoja asioita, joten suosittelen lukemaan teoksen alusta saakka. Aikaisempien osien arvostelut löydät täältä:  Lepää rauhassaKuoleman kintereilläAvoimet ovet, Osasto 73, Kerjäläinen.

Nyt nappasin häneltä kirjastosta matkaan seuraavan teoksen, Syntipukki, joka on sarjan 6. osa. Tässä teoksessa varakkaalla Bromman alueella on tapahtunut murtovarkauksien sarja. Alue on samaa, jossa Emma majoittuu juuri siskonsa luona. Eräänä aamuna naapuritalosta löytyy murhattuna talon asukas, nuori poika. Asiaa pidetään pieleen menneenä asuntomurtona, mutta muitakin tutkintalinjoja löytyy muun muassa pojan menneisyyttä tutkittaessa. 

Lisäksi epäilyksiä herättää oudosti käyttäytyvä siivooja, joka pojan löydettyään katoaan. Tutkimusten myötä epäiltyjä löytyy useampiakin ja epäilyt kohdistuvat pääasiassa ulkomaalaisväestöön. Tapaukseen alkaa kuitenkin kietoutua jotain erittäin vaarallista ja muitakin uhreja tulee. Mutta kuka on syyllinen? 

Kokonaisuudessaan tämä teos oli kyllä erittäin hyvä! Vaikka syyllinen paljastettiin melko aikaisin, piti teos jännityksessä loppuun saakka. Draamaa riitti ja salaisuuksia paljastui loppuun saakka. Teos oli osittain vähän pelottavakin, mutta erittäin kiehtovasti rakennettu. Suosittelen!

Teos: 

Sofie Sarenbrant: Syntipukki (Syndabocken, 2018). Emma Sköld -sarja, 6. osa. WSOY, 2020. Suomentanut: Helene Bützow. 


Lue myös:

Johanna Savolainen: Se joka pääsi pakoon

Mari Jungstedt: Viimeinen näytös

Agatha Christie: Neiti Marplea ei petetä

Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: