Kirja-arvostelu: Lucy Diamond / Uusien alkujen talo

Kuuntelen mielelläni feel good -kirjallisuutta iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Tarvitsen usein teoksen, joka ei ole liian tunteita herättävä ja juonenkäänteitä täynnä oleva, ettei se laita pasmoja sekaisin juuri ennen nukahtamista. Teos ei saa kuitenkaan olla liian tylsä, vaan on ihana uppoutua hyviin tarinoihin ja mielenkiintoisiin henkilöhahmoihin. Lucy Diamondin Uusien alkujen talo valikoitui minulle viimeisimmäksi iltakirjaksi ja sellaiseksi se sopi melko hyvin. Teos kertoo useamman naisen tarinan, joiden tiet risteävät heidän muuttaessaan samaan taloon Brightonissa. Georgie muuttaa taloon yhdessä miehensä kanssa. Mies on saanut Brightonista unelmiensa työn ja Georgie lähtee hänen mukaansa - unelmanaan työskennellä toimittajana. Rosa on puolestaan muuttanut taloon Lontoosta ja haaveilee kokin urasta. Samalla hän pääsi kauas pettäjäpoikaystävästään ja toipumaan yllätyksistä, joita mies oli aiheuttanut. Charlotte puolestaan on muuttanut uusiin maisemiin menetettyään lapsensa ja erotessaan miehestään. 

Kaikki naiset ovat omalta osaltaan uuden edessä. He tutustuvat toisiinsa erinäisten sattumusten kautta ja ystävystyvät. 

Teoksesta jäi hiukan  ristiriitaiset fiilikset. Tavallaan kirjan elämäntarinat ovat ihanat ja teosta on miellyttävä kuunnella. Moni on tykännyt teoksesta kovasti, enkä sitä ihmettele. Teos on pääosin sujuvaa kuunneltavaa. Paikoitellen tarina oli kuitenkin niin runsasta kerrontaa, että se oli hiukan tylsä. Teosta olisi mielestäni voinut tiivistää runsaasti ja se vaikutti hiukan työstämättömältä. 

Sanoisin, että teos on perus feel good -kirjallisuutta, muttei yllä suosikkeihini.

Teos: 

Lucy Diamond: Uusien alkujen talo (The House of New Beginnings). Otava, 2022. Suomentanut: Eeva Parviainen. Äänikirjan kesto: 13 h 25 min. Äänikirjan lukija: Maija Lang. 
 

Kommentit

Suositut: