Kirja-arvostelu: Max Seeck / Hammurabin enkelit

Max Seeckin teoksia on suositeltu minulle useampaan otteeseen ja nyt vihdoin sain tartuttua hänen esikoisteokseensa Hammurabin enkelit. Nopeasti selvisi, miksi teoksia suositellaan - ne ovat todellakin äärimmäisen hyviä ja koukuttavia dekkareita! Oma pelkoni oli, että teokset ovat itselleni liian pelottavia, mutta uskalsin kyllä juuri ja juuri lukea, vaikka yleensä tykkäänkin lukea hiukan kevyempää Cosy Crimea. 

Teoksessa on useampi tapaus, jotka pitävät jännityksessä ja kietoutuvat lopulta hienosti yhteen.  Suomen suurlähetystössä työskennellyt Jare katoaa Kroatiassa ja tapausta tutkimaan lähetetään puolustusvoimien erityisasiantuntija Daniel Kuisma. Hänen mukaansa lähtee kaunis, mutta erittäin päteväksi osoittautuva Annika. Kroatiassa Kuisma törmää sodan aikaisiin yllättäviin tuttuihin ja saa pian huomata, ettei kaikki ole vain sattumaa. 

Kuisman kanssa sodassa palvellut Antonio puolestaan törmää ikävään ongelmaan - joku on päättänyt surmata kaikki sotilaat, jotka kuuluivat tiettyyn sotilasryhmään hänet itsensä mukaan lukien. Antonia lähtee pakomatkalle ja yrittää löytää ystävänsä varoittaakseen heitä. Erityisesti hän etsii yhtä parasta ystäväänsä, Daniel Kuismaa.

Sillä aikaa Kuisma ja Annika löytävät paljon tietoa kadonneesta Jaresta - kaikki ei olekaan sitä miltä näyttää ja pettureita löytyy ympäriltä enemmän kuin he ovat koskaan osanneet odottaa. Oikeastaan tässä teoksessa lähes mikään ei ole sitä miltä näyttää ja lopullinen syyllinen on yllättävä. 

Teos on äärimmäisen koukuttava ja menevä - ehkä miinuksena on vain se, että lähes puolet porukasta olikin erilaisissa petoksissa mukana, olen tottunut etsimään vain yhtä tai muutamaa syyllistä. Pääjehu oli kuitenkin yllättävä. Rikokset yltävät laajaan verkostoon ja vuosikymmenten aikaisiin tapahtumiin. Suosittelen ehdottomasti tätä kirjaa ja aion itse jatkaa eteenpäin sen itsenäiseen jatko-osaan!

Teos:

Max Seeck: Hammurabin enkelit. Tammi, 2016.


Lue myös:

Cara Hunter: Pimeyteen


Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: