Kirja-arvostelu: Lizzie Pook / Helmenkalastajan tytär

 *ennakkokappale saatu kustantajalta. Teos ilmestyy 22.8.2022

Odotin innolla Lizzie Pookin esikoisteosta Helmenkalastajan tytär, sillä se vaikutti erittäin kiehtovalta. Teos sijoittuu 1800-luvun lopun Australiaan, jonne myös Elizan perhe muuttaa rikkauksien perässä. Hänen isänsä on menestynyt helmenkalastaja.  

Teoksen pääjuoni koostuu siitä, että eräänä päivänä Elizan isä katoaa epämääräisissä olosuhteissa laivalta. Miehistö ei tiedä mitä on tapahtunut, mutta huhupuheita riittää sitäkin enemmän. Eliza ei usko isänsä olevan kuollut ja hän lähtee epätoivoisesti etsimään isäänsä. Samalla Eliza löytää paljon salaisuuksia niin omasta suvustaan, kuin hänelle rakkaasta Bannin Baysta. Mutta saako Eliza selville mitä hänen isälleen on tapahtunut?

Teoksen parasta antia ovat eläväinen kuvaus miljööstä ja tuosta aikakaudesta. Luontoa ja kaupunkia on kuvailtu niin, että sen voi nähdä mielessään. Miljöö on kaunis, mutta julma. Joka puolella on korruptiota ja vääryyksiä, erityisesti alkuasukkaita kohdeltiin erittäin huonosti. 

Jäin toki koukkuun myös teoksen juoneen - missä Elizan isä oli ja mitä hänelle oli tapahtunut? Dekkareiden ystävänä olisin kuitenkin halunnut lisää johtolankoja tapahtuneesta aarteenetsintä tyylisesti, juoni jäi mielestäni hiukan kaiken kuvailun ja muun kerronnan jalkoihin. 

Lue ihmeessä ja kerro mitä pidit! 

Teos: 

Lizzie Pook: Helmenkalastajan tytär (Moonlight and the Pearler's Dauhgter). Bazar, 2022. Teos ilmestyy 22.8.2022. Suomentanut: Timo Korppi.


Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: